Preskočite na glavni sadržaj

Crtice s otoka #3

Umjetnička organizacija SEA Silba Environment Art premijerno predstavlja treći broj časopisa 'Crtice s otoka'.
vrijeme: 23.06.2020.
mjesto: Silba
url: http://www.silba-environment-art.hr/

Nakon prva dva broja, koja smo zajedno radili na otoku Silbi u lito 2018. i proliće 2019., ova godina donijela nam je izvanredne okolnosti, ali zbog njih nismo odustali od novog broja naših Crtica! Baš naprotiv, proširili smo ga pozivom svim otočanima i svima koji vole jadranske otoke! Putem otvorenog javnog poziva dobili smo mnogo priloga te je izazov uredništva da odabere one koji će ući u ovaj broj Crtica bio veći nego ikada. No, s obzirom na to da smo primili zaista velik broj kvalitetnih priloga, odlučili smo da svi oni koji nisu stali u tiskani treći broj idu u našu istoimenu web-rubriku, tako da ćete ondje moći pročitati sve dospjele priloge, i nadamo se, ovog lita uživati na plažama, čitajući ih.

Treći broj premijerno je pred vama: CRTICE S OTOKA #3 pdf
 
'Crtice s otoka' izvorno su bile (i pored ovog projekta nastavljaju biti) jedna od rubrika web stranice umjetničke organizacije Silba Environment Art, posvećena kratkim zapisima o životu na otoku Silbi, iz nalivpera, olovaka, flomastera i tipkovnica ljudi koji ondje prebivaju ili ga (redovito) posjećuju, a sudjeluju i u programima SEA-e (http://www.silba-environment-art.hr/blog/). U suštini, tema je otočka svakodnevnica, sada i u obliku novina čiji su autori otočani i posjetitelji otoka, koji uz podršku renomiranih radnika u području medija i dizajna stvaraju suvremene novine, producirane u potpunosti prema 'uradi sam' principima.
 
Idejni začetnici i voditelji projekta su umjetnička organizacija SEA Silba Environment Art i udruga Mavena u sklopu programske platforme SOS Silba Off Season, ove godine uz financijsku pomoć Ministarstva kulture i Grada Zadra.