Preskočite na glavni sadržaj

Ljeto u Rijeci: najavljeno oko 120 pojedinačnih kulturnih događanja tijekom srpnja i kolovoza

Rijeka, grad koji u 2020. godini nosi titulu Europske prijestolnice kulture, vraća se u središte pažnje kulturne javnosti, umjetnika i publike. Oko 120 pojedinačnih događanja u Rijeci i okolici tijekom srpnja i kolovoza najavljeno je na konferenciji za medije, uz napomenu da će se ljetni program još nadopunjavati te da će sva događanja biti i dodatno pojedinačno najavljivana tijekom nadolazećih tjedana.
vrijeme: 19.06.2020.
mjesto: Rijeka
url: https://rijeka2020.eu/
Desetak glazbenih festivalskih i koncertnih vikenda, tridesetak dramskih i plesnih predstava te stand-up nastupa, desetak izvedbi klasične glazbe, zborova, opere, orkestra, petnaestak izložbi i posebnih atrakcija, među njima i veličanstvena izložba - najveća posvećena Rijeci ikada do sada – Fiume Fantastika: fenomeni grada samo su dio bogatog ljetnog kulturnog programa koji će se odvijati u Rijeci tijekom srpnja i kolovoza.

 

Program, koji se još uvijek nadopunjava, osim festivala i koncerata, klasičnih glazbenih izvedbi te izložbi donosi i dvadesetak dramskih izvedbi za djecu, Dječji festival Tobogan, filmske projekcije u ljetnom Art kinu, otvorenja trajnih skulptura na umjetničko-turističkoj ruti Lungomare Art, te događanja u desetak manjih mjesta tzv. 27 susjedstava, na području Primorsko-goranske županije, a programi od rujna nadalje donose još i veće priče u otvaranju infrastrukturnih objekata, Muzeja Grada i Dječje kuće, koje Rijeka gradi u bivšoj tvornici Rikard Benčić, budućem kvartu kulture.

 

Veći dio datuma i lokacija izvedbi već sada je poznat. Exportdrvo, zgrada bivšeg lučkog skladišta, koju je Grad Rijeka nedavno dobio u koncesiju, ugosti će dvadesetak programa u samo dva ljetna mjeseca, a u njoj nastavlja biti živo i nakon kolovoza.

 

Trg Riječke Rezolucije u centru grada postaje nova lokacija za izvedbe dramskih plesnih i lutkarskih predstava, stand-up nastupe i klasične koncerte.

 

A diljem grada, pa i bitno šire, u mjestima Kvarnera i u većem broju susjedstava na području PGŽ, održavaju se programi koji će držati budnom i širu lokalnu zajednicu.

 

Ljetni programi u Europskoj prijestolnici kulture (raspored prema lokacijama i terminima događanja)