Preskočite na glavni sadržaj

Baletna premijera 'Večer baleta i plesa' u osječkom HNK-u

Baletna predstava 'Večer baleta i plesa' nova je premijera osječkog Hrvatskog narodnog kazališta, u sklopu ciklusa 'Covid 19', a prvi će put biti izvedena 19. lipnja, izvijestili su u srijedu u tome kazalištu.
vrijeme: 19.06.2020.
mjesto: Osijek; HNK, Županijska 9
url: http://www.hnk-osijek.hr/
Koordinator projekta Vuk Ognjenović rekao je na konferenciji za novinare kako je predstava osmišljena kao kolaž program i baletna-gala večer, gdje su predstavljeni gotovo svi plesni stilovi.

 

Željeli smo pokazati širok raspon plesnih izričaja, koje možemo iznjedriti u jednom programu, od standardnih i latino plesova, poput tanga i salse, pa do klasičnog i modernog baleta i suvremenog plesa, ističe Ognjenović.

 

Smatra kako je pripremljeni program težak, ali i zanimljiv, u glazbenom i plesnom smislu te kako će biti zanimljiv ne samo za klasičnu kazališnu publiku, nego i za mlade, te za ljude, koji se bave plesom.

 

Voditeljica propagande osječkog HNK-a Jadranka Petrović kazala je kako su pri sastavljanju programa za ciklus "Covid 19"  željeli predstaviti sve što ovo kazalište ima, i to u okolnostima kada zbog situacije s koronavirusom vlada nedostatak kulturnih aktivnosti.

 

Pokazali smo da smo uspjeli odgovoriti na izazove, koje nam je ta situacija postavila, ocijenila je Petrović.

 

Program će obuhvatiti glazbeno-plesne minijature, između ostalih, iz djela Petra Iljiča Čajkovskog, Erika Satiea, Carlosa Gardela i Adolphe Adama.

 

U predstavi, uz ostale, nastupaju Vuk Ognjenović, Helena Horvat, Lucija Horvat, Vanja Dušić, Danijel Novoselac, Laura Špindel i Anja Bašnec. (Hina)