Preskočite na glavni sadržaj

Novi filmovi do kraja lipnja na programu Ljetnog Art-kina

U drugoj polovici lipnja na program Ljetnog Art-kina stižu brojni filmski hitovi protekle kino sezone koje Riječani i Riječanke sada imaju priliku pogledati pod večernjim nebom ljetne rezidencije Art-kina.
vrijeme: 15.06.2020.
mjesto: Rijeka
url: https://www.art-kino.org


Novu seriju filmova 15. lipnja otvara kriminalistička komedija Guya Ritchieja Gospoda sa zvjezdanom glumačkom postavom (Matthew McConaughey, Colin Farrell, Hugh Grant i drugi) i pomaknutom pričom o borbi za nasljedstvo profitabilnog carstva marihuane koju je izgradio, netom umirovljeni, američki iseljenik Mickey (McConaughey).

 

Iduće večeri, 16. lipnja, na program Ljetnog Art-kina dolazi i novi film Clinta Eastwooda Slučaj Richarda Jewella, biografska priča o američkom zaštitaru koji je spasio brojne živote od bombaškog napada na Olimpijskim igrama 1966. godine, da bi ga u konačnici američke vlasti i mediji proglasili teroristom. Još jedna biografska drama, na programu od 17. lipnja, novi je film Todda Haynesa Mutne vode. Film prati korporacijskog odvjetnika Roberta (Mark Ruffalo) koji, iz pozicije insajdera, podiže tužbu protiv najvećih američkih kompanija i kreće u pravnu bitku za spas ljudi i okoliša.

 

Dvije su lipanjske večeri, 19. i 20. u mjesecu, rezervirane i za reprizu posljednjeg hita Quentina Tarantina Bilo jednom u… Hollywoodu čiji novi film s Bradom Pittom, Leonardom DiCapriom i Margot Robbie svojom osunčanom, kalifornijskom hipi atmosferom naprosto doziva ugođaj ljetne filmske večeri.

 

Kriminalistička komedija Zviždači rumunjskog redatelja Cornelija Porumbuiua, prikazana u službenoj konkurenciji Cannesa 2019. godine, prati policijskog inspektora Cristija iz Bukurešta koji djeluje na 'obje strane zakona'. Zviždači stižu na program Art-kina 23. lipnja, a idući dan Ljetno Art-kino donosi i gorko slatku satiru iz Drugog svjetskog rata, film Jojo Rabbit Taika Waititija, koji prati usamljenog njemačkog dječaka u vremenu mržnje i kaosa, gdje mu pomaže, ni manje ni više, nego Adolf Hitler. Jojo Rabbit adaptacija je romana Nebo u kavezu autorice Christine Launen, nagrađena ovogodišnjim Oscarom za najbolji adaptirani scenarij.

 

Kraj lipnja rezerviran je za krimić u pravoj klasičnoj maniri 'tko-je-ubojica' stila Agathe Christie, triler s elementima crnog humora Nož u leđa. Redatelj Rian Johnson šalje dva detektiva u bogati dom obitelji Thrombey kako bi istražili smrt patrijarha i glave obitelji, a rezultat je živopisna slagalica uzroka, posljedica i osebujnih karaktera koja gledatelje neprestano poziva da propitujete tuđe motive, ali i vlastito mišljenje. Nož u leđa na program stiže 26. lipnja.

 

Obiteljski program rezerviran za petke, subote i nedjelje u dvorani Art-kina, s početkom u 18 sati donosi animirani hit Naprijed iz Disney/Pixar tvornice, simpatičnu švedsku obiteljsku komediju Sune i Sune te napeticu za mlade filmofile, danski krimić Haker.

 

Projekcije Ljetnog Art-kina održavaju se svaku večer u 21 sat i 30 minuta u dvorištu Samostana Gospe Lurdske u koje se ulazi kroz kino, a u slučaju lošeg vremena u dvorani Art-kina. Više potražiti na https://www.art-kino.org!