Preskočite na glavni sadržaj

WHW Akademija: Konferencija ptica

U eteru Radio Studenta i posebnom izdanju Kulturizacije u petak, 19. lipnja, u 12:15 sati, moći će se poslušati premijerna izvedba 'Konferencije ptica', zvučnog kolaža kojeg u suradnji s Ljubicom Letinić izvode članovi ovogodišnjeg izdanja WHW Akademije.
vrijeme: 19.06.2020.
url: https://akademija.whw.hr/

WHW Akademija, Konferencija ptica
19/06/2020, 12.15h, Radio Student, Kulturizacija/urednica Franka Štrkalj

audio produkcija: Ljubica Letinić
Vlad Brăteanu, Ana Dević, Tin Dožić, Bianca Hisse, Neža Knez, Martina Kontošić, Ana Kovačić, Jolanta Nowaczyk, Gaisha Madanova, María Luisa Sanín Peña, Ivana Tkalčić

Tražeći nove modele suradnje izvan galerijskog prostora koji su zbog situacije s pandemijom bili neophodni, WHW Akademija je kao dio geste završetka ovogodišnjeg ciklusa i zajedničkog susreta u virtualnom prostoru realizirala zvučni kolaž dijelova poeme Konferencije ptica sufijskog pjesnika Fariduddina Atara nastale u 12. stoljeću, a koju su dramatski prilagodili Peter Brook i Jean-Claude Carriere. Poema govori o mističnoj potrazi ptica za znanjem i istinom, koje nakon iscrpljujuće potrage susreću svog istinskog  vladara – sebe same, ali transformirane – shvaćajući da je ono za čim su tragale već bilo tu. Izvedba je nastala u procesu intenzivne suradnje i međusobnih razgovora. Uz kolektivni rad na tekstu i njegovoj interpretaciji sudionici su istraživali mogućnosti intervencije zvukom gradeći svojim glasovima zajednički jezik i prostor kolektivnog djelovanja. Ova izvedba završni je čin izložbe druge generacije WHW Akademije Drei Tage bis zum Ende der Kunst u Galeriji Nova koju je kurirala Ana Dević.

https://akademija.whw.hr/

https://www.facebook.com/WHWAkademija/

http://www.radiostudent.hr/kulturizacija-konferencija-ptica/