Preskočite na glavni sadržaj

Stiljski grad (8. - 10. st) u surječju povijesti, kulture i vjere karpatskih Hrvata

Stiljski grad (8. - 10. st) u surječju povijesti, kulture i vjere karpatskih Hrvata – naslov je putopisnog predavanja književnice Biserke Goleš Glasnović koje Gradska knjižnica Kaštela organizira u petak, 12. lipnja, u 20 sati, u konferencijskoj dvorani u Hotelu Kastel u Kaštel Lukšiću. Ulaz je slobodan!
vrijeme: 12.06.2020. 20 h
mjesto: Kaštel Lukšić
url: https://www.gkk.hr/
U multimedijskom putopisnom predavanju bit će riječi o karpatskim Hrvatima i autoričinom putovanju Ukrajinom, a autorica će govoriti i što je na svom putovanju saznala o Bijeloj Hrvatskoj i knezu Trpimiru.

 

Autorica Biserka Goleš Glasnović je dobitnica prve nagrade u Literarno-likovnom natječaju Kaštelanske štorije 2020. za esej TRPIMIROV VRT : PATRIA ARCANA, a kako je pokrovitelj nagrade u natječaju Gradske knjižnice Kaštela Vikend u Kaštelima i ove godine bio Hotel Kastel, gđa Glasnović stiže u Kaštela kako bi istražila sve kaštelanske kulturno-povijesne i prirodne znamenitosti te kako bi nakon toga mogla napisati putopis o gradu u kojem se čuva prijepis Trpimirove povelje, krsnog lista hrvatske države.