Preskočite na glavni sadržaj

Profil objavio niz proznih, publicističkih i dječjih naslova

Nakladnik Profil objavio je niz novih proznih, publicističkih i dječjih naslova, među kojima su novi roman Elizabeth Strout 'Olive, iznova', novo izdanje trilogije 'Igre gladi' Suzanne Collins, nova knjiga Josepha Stiglitza 'Cijena profita' te pet naslova namijenih djeci.
vrijeme: 10.06.2020.
url: https://www.facebook.com/ProfilKnjiga/
Roman "Olive, iznova", nastavak Pulitzerom nagrađene knjige Elizabeth Strout "Olive Kitteridge", prati Olive dok se prilagođava novom životu s drugim suprugom, nastoji ostvariti odnos s otuđenim sinom i njegovom obitelji, doživljava gubitke i samoću, svjedoči uspjesima i jadima svojih prijatelja i susjeda te naposljetku i sama usvaja nove životne lekcije. Roman je objavljen je u prijevodu Patricije Horvat.
 
Uz novo izdanje trilogije "Igre gladi" Suzanne Collins u prijevodu Mladena Kopjara, Profil je objavio i četvrtu knjigu, roman "Balada pjevica i zmija" u kojemu se prate događaji što prethode trilogiji, odnosno sudbina zloglasnog predsjednika Snowa. Kako ističe izdavač, Suzanne Collins još je jednom demonstrirala izniman talent vješto prikazujući kako pristojan i dobro odgojen mladić postaje ubojica. Roman je objavljen u prijevodu Paule Jurišić.
 
Roman Victorije Hislop "Oni koji su voljeni", smješten u Atenu 1941., u vrijeme nacističke okupacije, a govori o petnaestogodišnjoj Temis, najmlađem djetetu u obitelji u kojoj se jedni priklanjaju desnici, a drugi ljevici. Kako se ističe u najavi, roman Victorije Hislop, objavljen u prijevodu Dražena Čulića, "epska je priča o jednoj običnoj ženi i jednoj običnoj obitelji u burnim vremenima 20. stoljeća".
 
Novi publicisitčki naslovi u izdanju Profila su knjige Josepha Stiglitza "Cijena profita – Moramo spasiti kapitalizam od samouništenja" (prijevod Damir Biličić), Jeffreyja S. Rosenthal "Kucni o drvo - Sreća, slučajnost, vjerojatnost i njihov smisao" (prijevod Branka Maričić), Oprah Winfrey "Naš put je jasan - Kako otkriti smjer i svrhu vašeg života" (prijevod Katja Mihovilović) te knjigu Alize Sherman i dr. Junelle Chin "Kanabis i CBD za zdravlje i wellness" (prijevod Andreje Bagović).
 
Pet naslova za djecu
 

Kao nove dječje hitove Profil najavljuje "veseli hvalospjev vlastitom ja" autorskoga dvojca književnika Gilesa Andreaea i ilustratora Guya Parker-Reesa "Slonić po imenu JA" (prijevod Ozren Doležal) te "Atlas gradova - put oko svijeta kroz 20 metropola" Miralde Colombo i Ilarije Faccioli", bajkovito putovanje najživopisnijim svjetskim gradovima (prijevod Paula Jurišić).
 
Tu su i knjiga američkoga autora Jasona Reynoldsa "Patina" o najbržoj djevojci u trkačkom timu, koja se nastoji dokazati drugima, ali i sebi samoj te time svladati predrasude okoline i svoje vlastite (prijevod Dražen Čulić) te "Biblijske slikopriče" Dawn Machell o poznatim biblijskim događajima (prijevod Tanja Konforta).
 
"Noć kad je Lisac uhvatio Mjesec" Ines Marciuš Kruljac i Jasmine Kosanović zabavna je priča o prijateljstvu, snalažljivosti i zabavi. Sjajne, vesele rime zabavit će djecu i odrasle, a zabavan tekst prate vesele ilustracije, ističu iz Profila. (Hina)