Preskočite na glavni sadržaj

'Palčica' premijerno u Gradskom kazalištu lutaka Split

Jedna od najljepših bajki velikog Hansa Christiana Andersena oživjet će 4. lipnja u Gradskom kazalištu lutka Split. Ova lutkarska predstava, u režiji i dramatizaciji Branimira Rakića, premijerno će biti izvedena pred samo 40-ak gledatelja.
vrijeme: 04.06.2020.
mjesto: Split, Gradsko kazalište lutaka Split, Tončićeva 1
url: https://gkl-split.hr/
Sićušnu i krhku Palčicu pratimo na njezinom putovanju koje je metafora odrastanja. Nježno stvorenje suočava se s brojnim preprekama i izazovima pred kojima pokazuje iznimnu upornost, odlučnost i hrabrost, a nadasve empatičnost, ne štedeći se u pomaganju drugima.

 

Splitska „Palčica“ lutkarska je predstava koju je režirao i dramatizirao glumac – lutkar Branimir Rakić, dugogodišnji član ansambla GKL-a Split i odnedavno student lutkarske režije. I ostale elemente predstave potpisuju naši Splićani - lutke i bajkovitu scenografiju Luka Duplančić, a glazbu Joško Koludrović.

 

Poznatu bajku o malenoj cvjetnoj djevojčici izvode glumci - lutkari Andrea Majica, Milana Buzolić-Vučica i Ivan Medić.

 

Predstava je namijenjena djeci već od 3 godine starosti.

 

Prve izvedbe za slobodnu prodaju i obiteljsku pretplatu u petak 5.6. i subotu 6.6. su rasprodane, a predstava će igrati još 8., 9. i 10. lipnja u 19 h te 12. i 13. lipnja u 11 h.

 

Za navedene termine obavezna je prethodna rezervacija ulaznica putem maila prodaja@gkl-split.hr ili telefonom 021 395 968, a ulaznice za prodaju su dostupne i online putem servisa croatia-ticket.com.