Preskočite na glavni sadržaj

Projekcija Kina Cirkus u Kinoteci Zlatna vrata

Prva ovogodišnja projekcija Kina Cirkus održat će se u četvrtak, 4. lipnja, u 20 sati, u splitskoj Kinoteci Zlatna vrata, a prikazat će se njemački dokumentarni film 'Sizifov ples' o životu jednog od najpoznatijih žonglera, Ernesta Montega. Kao i uvijek, ulaz na Kino Cirkus je besplatan!
vrijeme: 04.06.2020. 20 h
mjesto: Split; Kinoteka Zlatna vrata, Dioklecijanova 7
url: https://www.facebook.com/kinocirkuscirkuskino
Njemačka 1948. Ernest je imao 12 godina kad je vidio film Tonelli. Žongleri u njemu, Francis i Lottie Brunn, za njega su bili otkriće i u tom je trenu ovaj dječak znao čime se u životu želi baviti. Ono što nije znao je da su dvojac na ekranu, Francis i Lottie, zapravo bili njegov polubrat i polusestra. Dvadeset i pet godina nakon tog presudnog posjeta kinu, Ernest Montego, sada već velika žonglerska zvijezda, napokon upoznaje svog polubrata u Las Vegasu.

 

Film "Sizifov ples" istovremeno je i dirljiv i tužan. Pričajući priču o ovoj izuzetnoj obitelji zabavljača, film jasno pokazuje ono što se često zanemaruje: stupanj predanosti i količina vježbe koja stoji iza umjetnosti žongliranja. Samo takav pristup ostavlja na publiku dojam potpune kontrole nad gravitacijom - za samo nekoliko čarobnih trenutaka - uistinu Sizifov posao.

 

Film se prikazuje s engleskim podnaslovima.

 

Kino Cirkus edukativni je filmski program splitskog suvremenog cirkuskog kolektiva ROOM 100 uz koji publika može proširiti svoja znanja o slojevitosti cirkuske umjetnosti, njenom značaju, povijesti i razvoju.

 

Kino Cirkus realizira se uz financijsku potporu Hrvatskog audiovizualnog centra. Rad ROOM 100 podržan je od strane Zaklade Kultura nova.


Facebook event