Preskočite na glavni sadržaj

MM centar pripremio program koji se referira na post-pandemijsku atmosferu

MM centar Studentskog centra u Zagrebu priredio je za lipanj i srpanj program 'Nova (ne)formalnost - programski virus MM - Ko vidi 20', koji se referira na post-pandemijsku atmosferu i stanje pojedinca u kontekstu grada izloženog elementarnoj nepogodi.
vrijeme: 04.06.2020.
mjesto: Zagreb; MM centar SC-a, Savska 25
url: https://www.facebook.com/mmcentarsczg/
U okviru tog programa 4. lipnja održat će se večer "Psihoza - Poveznica sjevera i juga Europe" o tome kako različiti povijesni, geografski, socijalno-psihološki i politički kontekst te spolno određenje, rezultira istim problemom, sukobom pojedinaca sa samima sobom i kolektivitetom društva.

 

Uz temu je predviđena projekcija filma "Poslije podne (Puška)" Lordana Zafranovića iz 1967. godine, koja se ostvaruje u suradnji s Hrvatskim filmskim savezom.

 

Za 8. lipnja najavljena je tema "Arhitektura Nova / Objekti u demontaži", uz projekciju i razgovor s autorom Željkom Kipkeom, a za 24. lipnja In memoriam program posvećen Tomislavu Gotovcu, uz podsjećanje na njegove performanse izvedene u Zagrebu.

 

"Gotovčev film problematizira ulogu pojedinca u totalitarnim sustavima, a njegovi performansi ukazuju na artističko i individualno reagiranje u odnosu na prostor grada, referirajući se pri tome i na druge umjetničke discipline", napominje se u najavi.


Ivan Posavec, filmski snimatelj i fotograf aktivan gotovo pedeset godina, pružit će 2. srpnja uvid u svoj retrospektivni rad s naglaskom na eksperiment i urbanu fotografiju. (Hina)