Preskočite na glavni sadržaj

Vladimir Novak: Ne/ima(m) vremena

U sklopu programa NMG@Praktika, u splitskom klubu Kocka, u četvrtak, 4. lipnja 2020., u 20:30 sati, otvara se izložba Vladimira Novaka 'Ne/ima(m) vremena' koja će trajati do 11. lipnja 2020.
vrijeme: 04.06.2020.
mjesto: Split, Klub Kocka
url: https://mavena.hr/

Polazeći od postavke da je improvizacija ključan faktor u stvaranju te da djelo nikad nije gotovo, Vladimir Novak oblikuje umjetnički narativ iz kojeg nastaju dojmljive ambijentalne instalacije. No umjetnik nema namjeru dovesti posjetitelje pred gotov čin već ih pozvati na dodatnu interpretaciju koja potom nadograđuje sam rad. Upravo iskustvo posjetitelja Vladimiru je veoma bitna točka polazišta u stvaralaštvu. Snažan poriv za eksperimentiranjem oblikovao je umjetnikov izričaj u kojem kombinira različite medije. Iako je njegov dosadašnji rad prepoznatljiv po monumentalnim skulpturama od raznih materijala poput trstike, drva, željeza, betona i sl., posljednje vrijeme napravio je odmak ka reduciranijim formama uz koje kolažira svjetlo, zvuk i projekcije. Posljedica je to i lanjskog boravka na rezidenciji u Parizu (koju mu je omogućila nagrada Grand Prix osvojena na 34. Salonu mladih) kada je napravio preokret u pristupu radu, otvorio se ka drugim materijalima i uveo nove metodologije.

Radovi koje nam ovom prilikom prezentira nastali su u periodu izolacije u sklopu rezidencije CreArt i s obzirom da su producirani u prostorima umjetnikova boravišta ovo je njihova prva javna prezentacija.

Kustosica: Ivana Vukušić

Izložba je otvorena od 04.06. do 11.06.2020. od 20 do 22 h.

https://www.facebook.com/events/272119897305502/