Preskočite na glavni sadržaj

Izložba Marije Ančić u splitskoj Galeriji umjetnina

U sklopu ciklusa izložbi mladih autora, u Galeriji umjetnina u Splitu, od 4. do 28. lipnja, prikazuje se izložba umjetnice Marije Ančić - 'Sama sa sobom'. Umjetnica će se predstaviti izborom radova nastalih u posljednje dvije godine.
vrijeme: 04.06.2020.
mjesto: Split, Galerija umjetnina
url: https://www.galum.hr/

Riječ je o specifičnim animacijama u gif formatu koje umjetnica redovito objavljuje na svom blogu, a koje ovom prilikom premijerno u galerijskom kontekstu dobivaju prostornu dimenziju.

Zahvaljujući vanrednoj globalnoj situaciji te problemima proizašlima iz samoizolacije, stanja i emocije poput straha, tjeskobe i nesigurnosti postale su veliki dio javnog diskursa kao nikada do sada. Po prvi put se ove, inače stigmatizirane teme prepoznaju i prihvaćaju kao sastavni dio svakodnevnog života. U takvom kontekstu radovi Marije Ančić dobivaju apsolutnu referentnost, no uistinu je riječ o ne/sretnoj okolnosti. Jer Marija već godinama iz vrlo osobnog rakursa progovara o negativnim emocijama, zahtjevnim stanjima, problemima samopercepcije te pitanjima identiteta... Opširnije

Kustosica: Jasminka Babić