Preskočite na glavni sadržaj

Koncerti za Dan grada Zagreba

Na sam Dan grada, 31. svibnja, TZGZ, u suradnji sa Zagrebačkim solistima i HNK u Zagrebu, svojim sugrađanima i posjetiteljima daruje dva koncerta.
vrijeme: 31.05.2020.
mjesto: Zagreb

- u 18:00 sati koncert Zagrebačkih solista u Glazbenom paviljonu na Zrinjevcu
- u 20:00 sati koncert u sklopu projekta „HNK u vašem kvartu“ u parku Maksimir, mala pozornica

„Zajedno sa Zagrebačkim solistima organiziramo koncert na Zrinjevcu koji će po prvi put izvesti najpopularnije starozagrebačke pjesme u obradi za gudače. Koncertom će se, uz pjesme gradu i zagrebačke salonske pjesme, obilježiti i 20. obljetnica smrti našeg Mister Morgena - pjevača Ive Robića koji je, baš kao i Zagrebački solisti, ime grada Zagreba proslavio diljem svijeta.” - dr. sc. Martina Bienenfeld, direktorica Turističke zajednice grada Zagreba.

Osim navedenih koncerata, TZGZ je osigurala i besplatne razglede grada, na hrvatskom jeziku, prema terminima kako slijedi:

- 10:00 i 17:00 sati – klasični pješački razgled grada 
- 12:00 sati - Vraćam se Zagrebe tebi, tematski pješački razgled

Polasci su predviđeni ispred Turističkog informativnog centra na Trgu bana Jelačića, a svaki sudionik dobiva licitarsko srce na dar.

Istoga dana s početkom u 21,15 sati, kod fontana u Ulici Hrvatske bratske zajednice, uslijedit će koncert "Moj Zagreb tak imam te rad" u izvedbi Zagrebačke filharmonije i Hausera, pod ravnanjem maestra Ive Lipanovića (prijenos koncerta na HRT-HTV 3).  Opširnije



Program:
https://www.infozagreb.hr/dan-grada-zagreba-hr