Preskočite na glavni sadržaj

Ljetno kino Bačvice otvara sezonu 28. svibnja

Splitsko Ljetno kino Bačvice otvorit će u četvrtak navečer novu sezonu projekcijom filma 'Sinonimi' izraelskog redatelja Nadava Lapida, uz poštivanje epidemioloških mjera udaljenosti gledatelja od 1,5 metra, najavljeno  je u srijedu na konferenciji za novinare.
vrijeme: 28.05.2020.
mjesto: Split; Ljetno kino Bačvice

"Ovo Ljetno kino može primiti 800 gledatelja, ali mi ćemo smanjiti posjet na 200 gledatelja poštujući mjere Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo o potrebi socijalne distance te ćemo poštivati sve higijenske mjere dezinfekcije prostora kina", rekao je Alen Munitić, direktor Kina Mediteran, ustanove kojoj je glavni cilj oživiti kino dvorane i dovesti filmske programe i u manje sredine diljem Dalmacije.

 

Istaknuo je da će nova sezona u Ljetnom kinu Bačvice početi projekcijom filam "Sinonimi" izraelskog redatelja Nadava Lapida, koji je 2019. godine bio pobjednik Međunarodnog filmskog festivala u Berlinu.

 

Kako je najavio, tijekom tjedna predviđene su tri filmske projekcije u tom kinu, ali bude li zanimanje publike veće, povećat će se i broj tjednih projekcija filmova.

 

Ravnateljica Centra za kulturu i cjeloživotno obrazovanje Zlatna vrata Danijela Ćukušić istaknula je kako je u sklopu digitalnog opremanja Ljetnog kina Bačvice sredstvima Ministarstva kulture kupljen je DCP kino projektor koji je neophodan za redovan rad kina, Dolby procesor kino zvuka te novi kino razglas.

 

"Grad Split je financirao kompletnu promjenu elektroinstalacija na prostoru cijelog kina u sklopu koje je postavljena nova rasvjeta. Naime to je bio jedan od najvećih problema kina jer je nestabilna struja uzrokovala brojne smetnje, ali i ugrožavala potpuno novu kino opremu", rekla je Ćukušić.

 

Najavila je da je sljedeći korak napraviti kompletnu projektnu dokumentaciju, to jest idejni i izvedbeni plan preuređenja Ljetnog kina Bačvice po kojemu bi se u nekoliko faza preuređenja mogla tražiti sredstva kroz nacionalne i europske fondove.

 

Dogradonačelnica Splita Jelena Hrgović Tomaš istaknula je da Grad Split podupire rad Ljetnog kina Bačvice.

 

"Trenutačno se radi na dokumentaciji za izradu invalidskog pristupa kinu, kao i kolnom pristupu, prvenstveno kako bi vatrogasna vozila mogla pristupiti ljetnom kinu. Također je u izradi i plan sigurnosnih izlaza za posjetitelje, " kazala je Hrgović Tomaš.

 

Po njezinim riječima, Grad je uspješno, mirnim putem, riješio imovinski spor, što mu daje mogućnost da prostorom Ljetnog kina Bačvice upravlja kao vlasnik, a nastavit će zajedno sa svojom ustanovom i Kinom Mediteran planirati buduće radove i investicije te najvažnije, pobrinuti se da ovaj vrijedan prostor ostane i zadrži svoju kulturnu namjenu. (Hina)