Preskočite na glavni sadržaj

Svečani koncert u povodu Dana državnosti - prijenos iz HNK u Zagrebu

Svečanim koncertom Hrvatskoga narodnog kazališta u Zagrebu obilježit će se Dan državnosti. Uz orkestar i zbor Opere zagrebačkog HNK-a nastupaju operni solisti Lana Kos, Tomislav Mužek i Ljubomir Puškarić. Na programu su djela Vatroslava Lisinskog, Ivana pl. Zajca, Ive Tijardovića, Davora Bobića i Alfija Kabilja. Koncert je na programu 30. svibnja na HRT – HTV 1 u 20:05 sati.
vrijeme: 30.05.2020.

Uz orkestar i zbor Opere zagrebačkog HNK-a nastupaju operni solisti Lana Kos, Tomislav Mužek i Ljubomir Puškarić. Na programu su djela Vatroslava Lisinskog, Ivana pl. Zajca, Ive Tijardovića, Davora Bobića i Alfija Kabilja.

Ulomke tekstova Jurja Barakovića, Vladimira Nazora, Tina Ujevića, Arsena Dedića i Olje Savičević Ivančević govorit će dramski glumci HNK-a u Zagrebu Alma Prica, Olga Pakalović, Goran Grgić, Siniša Popović i Milan Pleština, Dragan Despot i Jadranka Đokić.

Svečani koncert nastupom će uveličati i baletni solisti zagrebačkog HNK-a Natalia Kosovac, Iva Vitić Gameiro, Guilherme Gameiro Alves, Balint Rauscher i Andrea Schifano, koji će izvesti ulomak iz baletne predstave "Ponos i predrasude" Edwarda Elgara. Koreograf je Leo Mujić.

"Osam komada za četiri timpana" (VIII. Marš) Elliotta Cartera izvode timpanist Marko Mihajlović i baletni solist Takuya Sumitomo. Koreograf je Leonard Jakovina.

Dirigent je Nikša Bareza, a kroz program vodi Jadranka Đokić.

Redatelj prijenosa je Danko Volarić, producent Petar Krešimir Peras, a urednica Snježana Nožinić. (HRT)