Preskočite na glavni sadržaj

Virtualna konferencija 'The Best in Heritage' 2020

Devetnaesto izdanje The Best in Heritage konferencije koja okuplja najbolje muzejske i baštinske projekte iz cijelog svijeta ove godine održat će se virtualno.
url: https://www.thebestinheritage.com/
 
Uslijed izvanrednih okolnosti izazvanih pandemijom Covid 19 virusa organizatori su odlučili konferenciju preseliti u virtualni prostor i pružiti korisnicima uvid u najbolje i najinspirativnije muzejske, baštinske i konzervatorske prakse u svijetu, nagrađene u prošloj godini međunarodnim i nacionalnim strukovnim nagradama.

Na službenom YouTube kanalu putem video serijala bit će prezentirana 42 laureata uključujući predstavnike iz Sjedinjenih Američkih Država, Kanade, Australije, Kine, Japana, Poljske, Finske, Mađarske, Rusije, Velike Britanije, Nizozemske, Danske, Njemačke i Finske. Konferencija je, kao i svake godine, podijeljena na Imagines program na kojem će se predstaviti laureati usredotočeni na upotrebu novih tehnologija i multimedije (mobilne aplikacije, web-stranice i animacije), te Core program fokusiran na veće i kompleksnije institucionalne projekte sa svih područja javne memorije - od umjetničkih i arheoloških muzeja, preko muzeja budućnosti, okoliša i lokalnih zajednica do državnih obrazovnih programa i projekata konzervacije i zaštite.

Dva keynote predavanja održat će prošlogodišnji dobitnici Project of Influence nagrada Ivor Crotty (#Romanovs100 & #1917LIVE) i Monisha Ahmed (The Lamo Cener). Također, organizatori će prirediti izložbu konferencijskih plakata koji će biti dostupni za tisak na službenoj web-stranici, uključiti sav sadržaj ovogodišnjeg izdanja u online arhivu projekta te objaviti godišnju konferencijsku publikaciju dostupnu korisnicima za besplatno skidanje u pdf formatu. Žiri koji se sastoji od prošlogodišnjih dobitnika i osoba koje su vodile online intervjue dodijelit će za svaki od programa nagradu Project of Influence 2020, kojom se valoriziraju inovacije i izvrsnost u zaštiti i komunikaciji baštine. (Izvor: www.mdc.hr)

https://www.youtube.com/user/TheBestInHeritage
https://twitter.com/BestInHeritage
https://www.facebook.com/TheBestInHeritage