Preskočite na glavni sadržaj

16. Škola filma 'Pulska filmska tvornica 2020.'

Predavanjem o razvoju ideje za film i scenaristici u Klubu PFT-a u petak, 29. svibnja, u 18 sati, počinje 16. Škola filma. Ovu besplatnu školu filma namijenjenu kreativcima svih uzrasta vodit će redatelj i filmski pedagog Zorko Sirotić, producent i montažer Marko Zdravković-Kunac, filmska autorica i organizatorica Sanda Letonja-Marjanović, snimatelj i montažer Michele Bulešić te likovni pedagog i montažer Vanja Ujčić.
vrijeme: 29.05.2020.
mjesto: Pula
url: http://www.pulskafilmskatvornica.hr/
U prvom dijelu Škole, kroz tri vikend radinice polaznici će razvijati ideju i scenariji, učiti filmska izražajna sredstva i filmsku režiju te predprodukciju. Cilj je da svaki polaznik ima log line, sinopsis, redateljski treatment te predprodukcijski plan ili točnije, da je spreman za drugi dio Škole - produkciju.

 

Drugi dio Škole počinje u petak, 19. lipnja, u 18 sati, a trajat će do četvrtka 9. srpnja. Radit će se u popodnevnim terminima, u skladu sa drugim obavezama polaznika. U navedenom periodu dvije ekipe predavača voditi će deset polaznika kroz snimanje i montiranje te obradu slike i zvuka. Svaki polaznik će realizirati svoj kratki film.

 

Zainteresirani se mogu prijaviti putem prijavnice koja se nalazi ovdje te navesti ideju za film ili napisati kratki sinopsis, odnosno nekoliko rečenica o priči koju namjeravaju snimiti. 

 

Dodatne informacije moguće je dobiti putem maila pulskafilmskatvornica@gmail.com i broja mobitela 095 55 818 53.