Preskočite na glavni sadržaj

Znanje predstavlja prijevod prve knjige za djecu nagrađene Islandskom književnom nagradom

Nakladnička kuća Znanje predstavlja dva noviteta za mlade čitatelje: poučnu, nagrađivanu bajkovitu 'Priču o plavom planetu' iz pera islandskog autora Andrija Snæra Magnasona koja zauzima posebno mjesto u islandskoj književnosti kao prva knjiga za djecu koja je nagrađena prestižnom Islandskom književnom nagradom; te fantastičnu poslasticu' Otok Čuvara oluja' irske spisateljice Catherine Doyle, savršenu za sve ljubitelje Nikadgrada i Harryja Pottera.
vrijeme: 20.05.2020.
url: https://znanje.hr/
'Priča o plavom planetu' napeta je pustolovna bajka u kojoj nagrađivani islandski autor Andri Snær Magnason na jednostavan način progovara o mnogim problemima suvremenog društva, dotičući se pritom tema zaštite okoliša, održivosti, konzumerizma, kao i važnosti međusobnog poštovanja, prihvaćanja i prijateljstva… Priča o plavom planetu zauzima posebno mjesto u islandskoj književnosti kao prva knjiga za djecu koja je nagrađena prestižnom Islandskom književnom nagradom; zahvaljujući tome, književnost za djecu u toj zemlji počela se ozbiljnije shvaćati i među kritikom i među publikom. Knjiga je prvi put objavljena 1999. godine, a do sada je prevedena na više od 30 jezika te je višestruko nagrađivana i na Islandu i u inozemstvu.

 

Zabavna i dinamična priča koja vrvi živopisnim i fantastičnim detaljima 'Otok Čuvara oluja' (The Storm Keeper's Island, 2017.) spisateljice Catherine Doyle. Knjiga donosi priču o plemenitom i hrabrom Fionnu Boyleu s tajanstvenog otoka Arranmorea, koji će se suočiti s vlastitim strahovima i postati novi Čuvar oluja… Savršen izbor za sve ljubitelje Nikadgrada i Harryja Pottera.

 

Obje knjige dostupne su u knjižarama i na webshopu Znanje.