Preskočite na glavni sadržaj

Arheološki muzej virtualno obilježava Međunardoni dan muzeja

Međunarodni dan muzeja u Arheološkom muzeju u Zagrebu obilježava se virtualno putem mrežnih stranica, newslettera muzeja i društvenih mreža, a muzej se priprema kako bi što prije otvorio svoja vrata posjetiteljima, izvijestili su u ponedjeljak  iz Arheološkog muzeja.
vrijeme: 18.05.2020.

Iz muzeja ističe da pripremaju niz online sadržaja koje objavljuje na mrežnoj stranici www.amz.hr.

Na mrežnim stranicama publika može vidjeti sve objave kojima smo obavještavali javnost o događanjima u muzeju nakon potresa, napominje muzej i dodaje kako su posebno kreirali Virtualni muzej u kojem publika može virtualno prošetati stalnim postavom koji je snimljen u 3D tehnici.
Dostupni su i 3D modeli predmeta popraćeni znanstveno-popularnim tekstovima. 3D modeli snimljeni su najsuvremenijim tehnikama pa omogućuju publici da istraži i pogleda predmete na način na koji to nije moguće učiniti u samom Muzeju, poručuje Arheološki muzej.

U pripremi je i vodiči kroz stalni postav muzeja od kojih su za sada objavljeni vodiči Egipatske i Pretpovijesnih zbirki.
Za djecu i mladež, ali i za odrasle koji se vole igrati, muzej priprema i objavljuje zabavne sadržaje koji kroz informativne materijale, kvizove, memory igre i puzzle na edukacijski i interaktivan način približavaju informacije iz daleke prošlosti.
Na današnji dan, 18. svibnja, muzeji obilježavaju Međunarodni dan muzeja.

Arheološki muzej u Zagrebu zatvoren je za posjetitelje zbog šteta nastalih na zgradi, u stalnom postavu i predmetima u snažnom potresu koji je 22. ožujka pogodio Zagreb. (Hina)