Preskočite na glavni sadržaj

Novi nastavak popularnog dječjeg serijala Dava Pilkeya u izdanju Mozaika knjiga

Novi nastavak popularnog dječjeg serijala strip-romana Dava Pilkeya o čovjeku-psu "Čovpas – Pušten s lanca", kojim je taj autor po drugi put osvojio svijet, objavljen je na hrvatskom u izdanju Mozaika knjiga.
vrijeme: 13.05.2020.

Kako se ističe u najavi, Dav Pilkey svjetski je fenomen dječje književnosti. Autor najpopularnijih dječjih serijala na svijetu - "Kapetan Gaćeša" i "Čovpas", Pilkey je neizostavni dio svakog odrastanja.

Pilkeyju je u ranoj životnoj dobi dijagnosticirana disleksija i poremećaj pažnje i koncentracije, zbog čega je često nailazio na nerazumijevanje u školi. Bijeg od problema nalazio je u svojim crtežima, zbog čega je već u drugom razredu osnovne škole nastao prvi nastavak planetarno popularnog serijala o Kapetanu Gaćeši.

"Učiteljica ga je tada poderala i rekla mu da ne može ostatak života provesti crtajući blesave stripove. Srećom, Dav je nije ozbiljno shvatio jer je samo serijal o Kapetanu Gaćeši prodan u nevjerojatnih 80 milijuna primjeraka i preveden na više od 28 jezika", stoji u najavi. Za "Kapetana Gaćešu" Pilkey je dobio nagradu Disney Adventures Kids’ Choice Awards.

Nakon jednog od najuspješnijih serijala dječjih strip-romana o Kapetanu Gaćeši, "Čovpas" je novi serijal kojim je ponovno zaludio cijeli svijet.

"Priče o popularnom čovjeku-psu prevedene su na više od 21 svjetskog jezika, a da su priče zarazne i urnebesno smiješne dokazuje i više od 13 milijuna prodanih primjeraka samo ovog serijala, ističe se u najavi.

Sada se i hrvatski najmlađi čitatelji imaju priliku upoznati s drugim nastavkom strip-romana o najpopularnijem čovjekolikom psu, "Čovpas – Pušten s lanca".

"Ova urnebesna avantura prepuna zabave i akcije klincima će kroz neodoljive ilustracije pokazati da samo psoglavi policajac može spasiti dan kada se u mračno doba na ulicama pojavljuju zlikovci", poručuju iz Mozaika knjiga. (Hina)