Preskočite na glavni sadržaj

Natjecanje hrvatskih pjevačkih zborova - Zagreb 2020.

Natjecanje hrvatskih pjevačkih zborova - Zagreb 2020. održava se online do 15. lipnja a u sklopu toga 15. natjecanja bit će organizirana i dodjela posebne nagrade za najbolju online vokalnu izvedbu ansambla za vrijeme trajanja karantene s rokom prijave do ponedjeljka, 11. svibnja.
prijava: 11.05.2020
url: https://cekate.hr/

15. natjecanje hrvatskih pjevačkih zborova - Zagreb 2020. organizirano je isključivo za amaterske zborove i vokalne ansamble s područja Hrvatske. Uzevši u obzir izvanrednu sezonu u kojoj se 2020. ansambli nalaze zbog pandemije COVID-19 te potresa koji je oštetio zagrebačke koncertne dvorane, stručni ocjenjivački sud, organizator, partner i pokrovitelj toga natjecanja odlučili su ga ove provesti online, putem snimki izvedbi skladbi koje ansambli šalju stručnom ocjenjivačkom sudu na preslušavanje i koje su usklađene s novim propozicijama,

Kako stoji na internetskim stranicama Centra za kulturu Trešnjevka (CeKaTe), vokalni ansambli i zborovi iz Hrvatske mogu se na Natjecanje hrvatskih pjevačkih zborova - Zagreb 2020. prijaviti snimkama svojih izvedbi koje plasiraju online za vrijeme trajanja mjera socijalne distance i konkurirati za nagrade.

Jedna od nagrada ona za najbolju online vokalnu izvedbu ansambla

Jedna od nagrada koja će biti dodijeljena je i ona za najbolju online vokalnu izvedbu ansambla za vrijeme trajanja karantene odnosno mjera socijalne distance (izvedene u periodu od 15. ožujka do 11. svibnja ove godine) za koju prijave traju do ponedjeljka, 11. svibnja, priopćio je u subotu CeKaTe.

Za gala koncert "Zlatni zborovi 2021", za ansamble koji osvoje 90 i više bodova, prijave traju pak do 15. lipnja, do kada traju i prijave za prijelazni pehar Hrvatskoga društva skladatelja koji se  dodjeljuje za najbolju izvedbu skladbe hrvatskog autora u sklopu ovoga natjecanja.

Kako je istaknuto, cilj provedbe ovoga online natjecanja i dodjele navedenih nagrada je pohvaliti sve zborove i vokalne ansamble koji su uspjeli pripremiti natjecateljski program te pjevati, čak i u izvanrednim okolnostima. (Hina)