Preskočite na glavni sadržaj

Ured za fotografiju najavljuje program fotografske radionice

Fotografska radionica u sklopu projekta Arhivi umjetnica na mreži – Not Yet Written Stories – Women Artists’ Archives Online - koju provodi Ured za fotografiju s umjetnicom Mašom Bajc, održavat će se tijekom svibnja, u prilagođenom izdanju.
vrijeme: 08.05.2020.
url: https://croatian-photography.com/

'Kao što je ranije najavljeno, na radionici polazimo od pitanja postoje li doista znakovite razlike između ‘muške’ i ‘ženske’ fotografije u odnosu na izbor tema, sadržaja i fotografskog jezika. Na ovo ćemo pitanje pokušati zajedno odgovoriti analizom i usporedbom vizualnih materijala, a potom i kroz seriju fotografskih zadataka u kojima ćemo istraživati pojmove ‘ženskog’ i ‘muškog’ pogleda i načina snimanja.
Provedba radionice planirana je kroz predavački i praktični dio. U predavačkom dijelu polaznici će biti upoznati s projektom Not Yet Writen Stories i specifičnostima rada s privatnim arhivima i arhivskom ostavštinom umjetnika, a doznat će i pojedinosti o pozicijama žena u poslijeratnoj fotografiji u Hrvatskoj i specifičnostima ženske produkcije u mediju fotografije. Praktični dio radionice vodit će umjetnica Maša Bajc, a odvijat će se kroz prezentacije, diskusije i fotografske zadatke. Polaznici radionice upoznat će se s različitim aspektima ‘ženske’ fotografije (povijest, amaterizam, profesionalizacija, fotografija kao terapija – samoreprezentacija, žensko=političko, itd.).'

Sudionici će radove nastale za vrijeme radionice prezentirati u odgovarajućoj formi te u skladu s epidemiološkim uvjetima, a o čemu će na vrijeme biti obaviješteni.

Predavanja će se održavati preko aplikacije ZOOM koju polaznici moraju instalirati na svojim računalima. 

Detaljnije:
https://croatian-photography.com/ured-za-fotografiju-najava-odrzavanja-fotografske-radionice-ureda-za-fotografiju/