Preskočite na glavni sadržaj

Smaragdni eco film festival u virtualnom izdanju

Smaragdni eco film festival (SEFF), putujuće filmsko događanje posvećeno zaštiti prirode i okoliša, ove se godine neće održati na uobičajenim rutama, već online, dok će se pobjednici proglasiti u Zagrebu, 21. lipnja.
vrijeme: 21.06.2020.
url: https://www.facebook.com/SmaragdniEcoFilmFest/

Međunarodni festivalski tim dosad je na biciklima posjećivao ruralne i urbane dijelove Pounja, Hrvatske te Bosne i Hercegovine, no kako je to sada nemoguće, najbolji filmovi festivala prikazat će se putem web stranica Centra mladih Ribnjak, gdje će biti proglašeni najbolji radovi.

Selektirani radovi će biti objavljeni sredinom lipnja. Kategorije su kratkometražni, dugometražni, animirani film, te dječji ekološki edukativni film.

Ove godine međunarodni žiri čine Rachel Caplan (SAD), Juliana Paniagua (Kolumbija), JaumeQuiles (Španjolska) te Ruriko Uzu (Japan).

SEFF prikazuje edukativne filmove iz cijeloga svijeta s ciljem podizanja svijesti o ekologiji, a do 2016. pod imenom Sisački ekološki filmski festival postao je jedini hrvatski filmski festival koji tjedan dana neprekidno mijenja lokacije.

Međunarodni tim na biciklima je obično obilazio tridesetak mjesta u Sisačko-moslavačkoj županiji i Bosni i Hercegovini, gdje su prikazivali odabrane kratke ekološke filmove

Ove godine festival se organizira u partnerstvu Ekološko kulturne scene iz Hrvatske Kostajnice i Centra mladih Ribnjak iz Zagreba, a dobio je i novi vizual, čiji je autor Dubravko Mataković, hrvatski ilustrator i crtač stripova. (Hina)

Opširnije:
https://filmfreeway.com/SEFFSmaragdniecofilmfestival