Preskočite na glavni sadržaj

Danijel Pek na ovogodišnjem izdanju platforme 'Producers on the Move'

Organizacija European Film Promotion odabrala je hrvatskog producenta Danijela Peka za sudjelovanje na platformi Producers on the Move, namijenjenoj europskim producentima čije su karijere u usponu, a do sada su producirali zamjetne europske koprodukcije. 
vrijeme: 11.05.2020.

Organizacija European Film Promotion, koja okuplja nacionalne filmske centre i agencije za promociju i promidžbu iz 38 europskih zemalja, svake godine odabire dvadesetak producenata za sudjelovanje na platformi Producers on the Move na temelju njihovih, već priznatih, radova i međunarodnih koprodukcija.

Danijel Pek među odabranima za sudjelovanje na platformi našao se zahvaljujući njegovom uspješnom producentskom opusu te radu na višestruko nagrađivanim igranim filmovima poput, kako se ističe na stranici EFP-a, Goran i Vis-À-Vis Nevija Marasovića te Lajkaj i ti mene (Likemeback) Leonarda Guerre Seràgnolija, manjinskoj hrvatskoj koprodukciji čiji je Pek, uz Katarinu Prpić, hrvatski producent. Osim toga, EFP navodi i dva nedovršena projekta: Črna mati zemla Roka Bičeka (u fazi finaciranja) te Murina Antonete Alamat Kusijanović (u fazi postprodukcije).

Producers on the Move inače se održava u sklopu Međunarodnog filmskog festivala u Cannesu, no kako je on odgođen do daljnjeg, platforma će se realizirati online, od 11. do 15. svibnja. 

www.havc.hr

https://www.efp-online.com/