Preskočite na glavni sadržaj

Zaplešite s Ladom

Ansambl LADO ovoga tjedna kreće s objavljivanjem kratkih videa u kojima Ladovi umjetnici pokazuju različite hrvatske tradicijske plesove. Radionice će tijekom svibnja i lipnja objavljivati svakog utorka i četvrtka na svom službenom YouTube kanalu i društvenim mrežama.
vrijeme: 05.05.2020.
url: https://www.facebook.com/ansambl.lado/
Za razliku od radionica „Pogled u profesionalizam“ koje su se prijašnjih godina održavale u prostorijama Ansambla LADO i bile namijenjene iskusnim folklorašima, online radionice „Zaplešite s Ladom“ koje je osmislio umjetnički voditelj Krunoslav Šokac, namijenjene su prvenstveno folklorašima početnicima kao i onima koji se još nisu imali prilike susresti s tradicijskim plesovima.

 

„Ovim putem želimo upoznati široku publiku s tek malim dijelom prebogate hrvatske plesne baštine. Ovo je prilika za sve one koji se do sada nisu bavili plesom da pokrenu svoje tijelo i nauče nešto novo. To neće biti teško jer će korake Ladovi plesači pjevači pokazati na  jednostavan način. Nemoguće je ne spomenuti i glazbenu pratnju – odnosno klavir i tradicijske instrumente na kojima Ladovi glazbenici prate ovu radionicu.“,rekao je umjetnički voditelj Ansambla LADO, Krunoslav Šokac.


Video najava...