Preskočite na glavni sadržaj

Vinkovačko kazalište 'Joza Ivakić': 'Ružno pače'

Toplu i dirljivu Andersenovu bajku, dobro poznatu i velikima i malima, 'Ružno pače', možete pogledati na programu Plave Vinkovačke TV, u utorak, 5. svibnja, s početkom u 16,05 sati.
vrijeme: 05.05.2020. 16,05 h
url: https://www.kazaliste-vinkovci.hr/
Ukratko o predstavi:
 
Hans Christian Andersen napisao je svevremenu priču Ružno pače. Priču o odbačenosti, otpadnosti i naizgled o bezizlaznosti situacije u koju je netko stavljen iz posve banalnih razloga. Biti različit nije odabir, niti znači nužno zlo. Naprotiv, različitost je ono što motivira, nadahnjuje i mijenja ustaljene poglede i navike. Tako i naše Ružno pače izrasta iz ružnog u lijepo, ja bih rekao iz lijepog u drugo lijepo. Sve u svemu, ovo je topla, duhovita, raspjevana i plemenita priča o jednom malom, malom pačetu u tako velikom svijetu. (Đ.D.)
 
Tekst za predstavu dramatizirao je i režirao Đorđe Dukić prema bajci Hansa Christiana Andersena. Scenografkinja je Sheron Pimpi Steiner, kostimografkinja i autorica lutaka Saša Došen, autor glazbe Ivica Murat, a u predstavi igraju: Inga Šarić, Areta Ćurković, Aleksandra Colnarić, Kristina Kovačević, Edi Ćelić, Tihomir Grljušić i Srđan Kovačević.
 
Predstava je nastala u koprodukciji Dječjeg kazališta Branka Mihaljevića u Osijeku i Gradskog #ostanidomaipogledajpredstavu #ruznopace Plava televizija Vinkovačka Televizija Dječje Kazalište Branka Mihaljevića u Osijeku
 
Video najava: https://www.youtube.com/watch?v=X241ui-fyGE&t=16s