Preskočite na glavni sadržaj

Međunarodni dan plesa uz Malu scenu online

Međunarodni dan plesa, koji se obilježava 29. travnja, kazalište Mala scena popratit će s dva događaja. U srijedu, 29. travnja, u 18 sati, Una Matija Štalcar Furač donosi besplatnu radionicu plesa za najmlađe, a u subotu, 2. svibnja, daruje svojoj publici besplatnu izvedbu predstave 'Padobranci (ili o umjetnosti padanja)' Ivice Šimića.
vrijeme: 29.04.2020.
url: http://www.mala-scena.hr/

U subotu, 2. svibnja, u 18 sati, a povodom Svjetskog dana plesa, darujemo svojoj publici od 3 godine naviše slavnu maloscensku predstavu 'Padobranci (ili o umjetnosti padanja)' Ivice Šimića.
 
'Padobranci' kombiniraju pokret, ples i mimiku, a rezultat su rada ekipe koju, uz Šimića, čine koreografi Larisa Lipovac i Damir Klemenić (ujedno i prva postava predstave), skladatelj Alen Kraljić, kostimografkinja Hana Letica, dramaturginja Nana Šojlev te producentica Vitomira Lončar.
 
Praizvedba predstave bila je u Bologni u ožujku 2006. godine nakon čega je započelo putovanje po svim kontinentima, najvažnijim pozornicama i festivalima svijeta kao što su Sydney Opera House u Australiji, Barbican centar u Londonu, UK, Kennedy Centar u Washingtonu, DC, SAD, Koenji kazalište u Tokiju. Padobranci su integralno postavljeni i igrani kao dio repertoara u kazalištima na Taiwanu, Hong Kongu, Rusiji, Rumunjskoj, Njemačkoj i u Kini (Mainland) uz domaće umjetnike i najveći su hrvatski kazališni izvozni proizvod.
 
Besplatna snimka predstave 'Padobranci (ili o umjetnosti padanja)' bit će dostupna na YouTube kanalu kazališta Mala scena od subote, 2. svibnja u 18 sati do subote, 9. svibnja 2020. godine.
 
Inicijativa Mala scena online nastavlja se i na Facebook i Instagram stanicama kazališta. Buga Marija Šimić i dalje svakodnevno čita priče za djecu, a Ivica Šimić i Vitomira Lončar javljaju se s aktualnim temama.