Preskočite na glavni sadržaj

Nagrade 'Večernjakova ruža' prvi put u virtualnom izdanju

Najstarija medijska nagrada u Hrvatskoj 'Večernjakova ruža' prvi put je održana u virtualnom izdanju u prijenosu HTV-a, priopćili su u utorak navečer organizatori.
vrijeme: 28.04.2020.
url: https://www.vecernji.hr/
Organizatori "Večernjakove ruže" podsjećaju da su zbog pandemije koronavirusa od ožujka otkazane i odgođene sve manifestacije i koncerti i u Hrvatskoj i u svijetu, ali to ih nije spriječilo da zaslužnima na jedinstven način dodijele "Večernjakove ruže".

 

Tako su gledatelji u izravnom prijenosu na Hrvatskoj radioteleviziji osjetili dašak glamura uz poštivanje svih mjerila socijalnog distanciranja, a nominirani su se videovezom javljali iz svojih domova.

 

"Večernjakova ruža" dodijeljena je u sedam kategorija: za TV osobu godine, radijsku osobu godine, glumačko ostvarenje godine, glazbenika godine, TV emisiju godine, radijsku emisiju godine i novo lice godine.

 

Radijskom emisijom godine proglašena je emisija Povratak u budućnost s radija HRT - HR 2, dok su Ružu za najbolje radijske voditelje osvojili Marko Bratoš i Hrvoje Kečkeš s Narodnog radija.

 

Nagrada za novo lice godine pripala je mladoj glumici Tari Thaller.

 

U kategoriji glumačkog ostvarenja godine slavila je Jelena Miholjević, dok je glazbenikom godine proglašen Tony Cetinski.

 

Emisija Provjereno osvojila je Ružu za najbolju TV emisiju u protekloj godini, dok je Zoran Šprajc proglašen najboljim TV licem.

 

Svečanost dodjele vodili su Doris Pinčić Rogoznica i Duško Ćurlić. (Hina)