Preskočite na glavni sadržaj

Predstave HNK Zagreb na digitalnim platformama pogledane 470 tisuća puta

Projekt online prikazivanja predstava Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu privukao je na digitalnim platformama više od 470 tisuća pregleda, a za sve one koji nisu uspjeli pogledati neki od njegovih hit naslova nacionalni teatar najavljuje nove mogućnosti online gledanja.
vrijeme: 28.04.2020.
url: http://www.hnk.hr
Nakon što je 12. ožujka uslijed restriktivnih mjera javnog okupljanja Hrvatsko narodno kazalište u Zagrebu zatvorilo vrata svoje zgrade, u suradnji s 24sata pokrenuta je digitalna platforma za praćenje predstava.

 

Projekt "Kazalište u vašim domovima" omogućio je online dostupnost nekih od najpopularnijih predstava toga kazališta, koje su u nešto više od mjesec dana ukupno pregledane više od 470 tisuća puta, i to diljem svijeta, od Brazila do Japana, pri čemu je najviše inozemnih pratitelja zabilježeno u Italiji, Kanadi, Švicarskoj, Velikoj Britaniji, Sjevernoj Makedoniji, Crnoj Gori, Belgiji, Švedskoj, Irskoj, Australiji, Francuskoj i Nizozemskoj.

 

Gledatelji su više od sedam tisuća puta komentirali pojedine izvedbe te ostavili svoj lajk čak šest tisuća puta, a najviše pregleda, 122 tisuće, zabilježila je predstava "Tko pjeva zlo ne misli" Renea Medvešeka, kojom je i počeo projekt 18. ožujka.

 

Iz HNK-a najavljuju nastavak suradnje s 24sata i ponovno emitiranje nekih od najpopularnijih predstava. Tako će svi koji nisu uspjeli pogledati neke od hit predstava, ponovo imati priliku uživati u najgledanijim izvedbama poput "Ljudi od voska", "Ciganin ali najljepši", "Žena" ili "Tko pjeva zlo ne misli", koje će biti dostupne na linku: shorturl.at/xILRZ.

 

Intendantica Dubravka Vrgoč izrazila je iznimno zadovoljstvo velikim odazivom publike na novi oblik komunikacije i posjećenošću HNK-ovih predstava na online platformi.

 

"Činilo mi se logičnim da bez obzira na ovo doista strašno 'korona vrijeme' koje diktira socijalnu distanciranost nađemo načina da ne izgubimo vezu s gledateljima. Upravo se izvođenje online predstava pokazalo sjajnim načinom. Kazalište je tako došlo u domove naših gledatelja omogućivši im da svaku večer pogledaju neku od naših hit-izvedbi", rekla je Vrgoč. "Fascinantna brojka posjetitelja, koja se može uspoređivati s gledanošću filmskih hitova ili čak nogometnih utakmica, svjedoči  o popularnosti naših predstava", poručila je. (Hina)