Preskočite na glavni sadržaj

Objavljena knjiga Drage Čondrića 'Van Gogh slika čemprese'

Zbirku pjesama književnika Drage Čondrića 'Van Gogh slika čemprese' objavilo je Društvo hrvatskih književnika (DHK) u svojoj ediciji Male knjižnice.
vrijeme: 24.04.2020.
url: http://www.dhk.hr
Nakladnik ističe kako su Čondrićeve pjesme izrazito meditativnoga karaktera te propituju smisao života i smrti, krivnju, sudbinu, transcedenciju i eshatologiju.

 

U novoj zbirci, napominje nakladnik, autor se upušta u filozofska razmišljanja pokušavajući razriješiti pritom mnoge dvojbe postavljajući svoja pravila u toj igri.

 

Čondrićevi stihovi, ističe autor pogovora Đuro Vidmarović, između Scile i Haribde plod autorova cjeloživotnog iskustva, uspona i padova, strahova i radosti, ushićenja i razočaranja.

 

Autor često, naglašava Vidmarović, u svojim pjesmama upotrebljava citate iz tekstova domaćih i svjetskih književnika kao što su: Ujević, Krleža, Šimić, Kamov, Whitman, Pound, Eliot i Rilke.

 

Hrvatski pjesnik Drago Čondrić je 1944. u Klašnicama u BiH. Objavio je više zbirka pjesama, među kojima i zbirku "Evanđelje po čovjeku". Dobitnik je nagrada "Tin Ujević" i "A. B. Šimić" te Nagrade Pasionske baštine. (Hina)