Preskočite na glavni sadržaj

Kućna škola filma: Art-kino pokreće online radionicu filmske pismenosti

Art-kino pokreće Kućnu školu filma – besplatnu petodnevnu online radionicu filmske pismenosti koja se održava od ponedjeljka, 4. svibnja do petka, 8. svibnja ove godine, s početkom u 18 sati, pod mentorstvom filmskog kritičara Dejana Durića s Filozofskog fakulteta u Rijeci. Prijave su u tijeku!
vrijeme: 04.05.2020.
prijava: 30.4.2020
url: https://www.art-kino.org/

Prilagođavajući se izazovnim vremenima u kojima se nalazimo, pokretanje Kućne škole filma proizlazi iz ustrajnosti Art-kina u svojoj misiji koja ističe važnost gledanja vrijednih filmova, ali i susreta, refleksije i učenja o filmskoj umjetnosti, pa barem i privremeno u zajedničkoj online sferi.

 

Radionica predviđa ukupno pet termina u trajanju od 60 minuta tijekom kojih će polaznici upoznati osnovne elemente teorije filma – od okvira i kadra do zvuka i montaže – kako bi, u konačnici, postali osvješteniji i upućeniji gledatelji filmskih djela. Opći teorijski okviri bit će upotpunjeni praktičnim primjerima iz svijeta filma, uz zajedničku analizu i diskusiju sudionika radionice i mentora. 

 

Prijave za Kućnu školu filma primaju se na adresu pr@art-kino.org, a otvorene su do četvrtka, 30. travnja 2020. u 12 sati.  Broj mjesta na radionici je ograničen, a prijaviti se mogu svi zainteresirani posjetitelji i posjetiteljice Art-kina, dok prednost u prijavi imaju članovi i članice Filmskog kluba Art-kina. Rezultati o sudjelovanju na radionici objavljuju se u petak, 1. svibnja 2020. godine.

 

Više potražiti na https://www.art-kino.org!