Preskočite na glavni sadržaj

Groove iz dnevnog boravka

Kad glazbenici iz regije 'groovaju' ni četiri jahača apokalipse ne spavaju, a upravo to čekamo ovaj vikend na virtualnoj pozornici koju su ponovno osigurali kulturna udruga Fotopoetika i klub Azimut iz Šibenika u sklopu programa 'Kulturom protiv korone'. Peti vikend za redom na pripadajućim Facebook stranicama spomenutih organizatora slušate #groove iz dnevnog boravka u izvedbi Remi, Luce, Surke, Maje Posavec i Meritas. Nenada Borgudana i Tonija Starešinića…
vrijeme: 18.04.2020.
url: https://www.facebook.com/Azimut.sibenik/
 

'Nakon poezije, likovne umjetnosti i fotografije privodimo kraju priču o četiri jahača apokalipse, kako smo mi to cijelo vrijeme zvali. Četvrta na redu je glazba, a broj glazbenika i glazbenici sami koji su se odazvali pozivu da sudjeluju doslovno prelaze granice kako Hrvatske tako i naših očekivanja', poručili su organizatori.

 

Svjetski dan haiku poezije koji se obilježava na današnji dan idealan je za razgovor o nastavku kulturnih programa pa tako najavljujemo događanje koje možete pratiti od ove subote do nedjelje navečer i pri tome uživati u odličnoj glazbi po izboru izvođača, a imena nisu zanemariva. 

 

Mirela Priselac Remi (Elemental), Željka Veverec (Mangroov), Toni Starešinić (CHUI), Nenad Borgudan (Detour), Maja Posavec, LUCE, Meritas, Ane Paška, Ante Prgin Surka, Crvi, Vedran Meniga (Nula), Ante Prgin ( Fali V, L'Kok) i brojne jake šibenske snage samo su dio glazbenika koje ćete slušati cijelu subotu i nedjelju na Facebook stranicama Fotopoetike i Azimuta.

 

'Veselili smo se svakom novom projektu i vikendu, ali ovom možda i najviše. S glazbom je sve nekako ljepše, lakše pa i ova izolacija koja nas je sve ostavila doma, ali nas definitivno nije udaljila jedne od drugih jer dok je umjetnosti poput glazbe, što nam jedan virus može. Zato pozivamo sve da ovaj vikend ostanu doma, budu online i druže se s nama i svim ovim predivnim glazbenicima. Zapjevajte, zaplešite, budite sretni! I ako se snimite dok to radite, svakako nam pošaljite', poručili su organizatori.