Preskočite na glavni sadržaj

Amira Medunjanin gostuje na R+ platformi

Sarajevska umjetnica sevdalinke Amira Medunjanin u petak će gostovati na R+platformi, koja je pokrenuta kako bi u vrijeme pandemije, trenutaka bojazni, strepnji i čestog zlonamjernog fake newsa, ponudila suprotan sadržaj.
vrijeme: 17.04.2020. 20,30 h
url: https://www.facebook.com/rplus.video/
Pjevačica koju je glazbeni kritičar Garth Cartwright nazvao bosanskom Billie Holiday, razgovarat će u live stream intervjuu "Dnevni boravak kod Zubera", s početkom u 20,30 sati.

 

Kako se ističe u najavi, ta cijenjena sarajevska umjetnica božanstvena glasa, sevdalinke, kao i tradicijske pjesme iz drugih zemalja regije, ne reproducira na konvencionalan način, već sa suradnicima, redom vrhunskim glazbenicima, istražuje nove moduse kako unaprijediti, obogatiti taj već znani jezik i dati mu magičnu, dodanu vrijednost.

 

Rođena je u Sarajevu u vrijeme kada je popularnost tradicionalne glazbe u bivšoj Jugoslaviji bila na vrhuncu. Sevdah je za nju imao posebno mjesto,  a sevdalinke (pjesme sevdaha) naučila je od majke.

 

Platforma R+ nastoji okupiti sve one pozitivne inicijative, od međusobnog pomaganja, streaminga koncerata, kazališnih predstava do filmova, video priča sa sjajnim porukama.

 

Cilj je da ona postane mjesto gdje ćete se ljudi moći kreativno izraziti, podijeliti svoje priče, iskustva, potražiti informaciju, čuti i neku manje apokaliptičnu perspektivu, uvažavajući ozbiljnost naše novonastala svakodnevnice, kažu utemeljitelji, RAFF film festival.

 

Detaljne informacije o aktivnostima platforme mogu se pronaći na njenoj web stranici i društvenim mrežama. (Hina)