Preskočite na glavni sadržaj

Email Art: unutrašnja pokretljivost / natječaj

Udruga za širenje područja kulture i umjetnosti RADDAR iz Splita provodi natječaj za međunarodnu izložbu 'EMAIL ART: unutrašnja pokretljivost'. Rok za prijavu radova: 1. srpnja 2020.
prijava: 01.07.2020

Stručni žiri: Branko Cerovac, Sonja Švec Španjol, Božidar Kesić

Obzirom na postepenu normalizaciju situacije u svezi s pandemijom koronavirusa, Udruga je precizno odredila rok Natječaja, a žiri je izabrao troje umjetnika koji će izalagti na poziv. To su: Damir Stojnić iz Rijeke ( po izboru B. Cerovca, Tihana Karlović iz Rijeke ( po izboru S. Š. Španjol i Darko Škrobonja iz Splita ( po izboru B. Kesića ). Udruga RADDAR će, do konca Natječaja, izabrati još dvoje umjetnika.

Mail Art je od avangardnih i neoavangardnih, konceptualnih, fluxusovskih početaka poprimao različite oblike, varijante i načine poštanske korespondencije. U svrhu Email-Art reanimacije svojevoljno ili pak prinudno samo/izoliranih umjetnika/ica diljem pandemijom obuhvaćene planete, uputili bismo ih na poznati projekt slavnog Fluxus– artista On Kaware, koji je davnih 60-ih slao telegrame obitelji i prijateljima kao informaciju da je – živ! U nadi da pandemija ipak neće trajati punih „1.000.000.“ godina (On Kawara!), pozivamo sve zainteresirane umjetnike/ice da svojim radovima za ovaj Natječaj pokažu koliko su živi u sadašnjim uvjetima života na Zemlji.“

Planirano je da izložba bude najavljena i predstavljena u Multimedijalnom kulturnom centru (MKC) u Splitu 2021. godini, te prezentirana u vidu online izložbe.

Radovi se primaju na email Udruge: udruga.raddar@gmail.com, s naznakom “za Natječaj”. Potrebno im je priložiti naslov, medij i dimenzije/trajanje, (za video radove odgovarajući link), uz kraći CV autora te kontakt adresu.

Opširnije informacije na FB profilu: Udruga Raddar, na kojoj će se redovno ažurirati podaci o razvoju projekta.