Preskočite na glavni sadržaj

Nastavlja se online program 'Kulturom protiv korone'

Fotopoetika i Azimut najavljuju virtualna događanja - izložbu nakita Danijela Hrga (Deni Design), izložbu maketa 'Dream Factory' Nikole Balvana te promociju slikovnice 'Tajna gudovačke pisanice' autorskog dvojca Marija Banovića i Marijane Dragičević.
vrijeme: 10.04.2020.

Virtualne izložbe svi zainteresirani će moći pogledati na Facebook stranicama kluba Azimut i kulturne udruge Fotopoetika iz Šibenika u suradnji s kreativnim dvojcem iz Photo Studio 82. 

Prva na rasporedu je izložba nakita šibenskog umjetnika i dizajnera Danijela Hrga čija je radnja Deni Design omiljeno mjesto okupljanja zaljubljenica u jedinstvene komade nakita smješten na pitoresknoj Maloj loži. Live stream izložbe je na rasporedu večeras od 20 sati.

U subotu od 20 sati uz live stream može se pogledati prva samostalna izložba maketa Dream Factory Nikole Balvana. 'U plastično maketarstvo sam se zaljubio još u osnovnoj školi. I otada ih slažem uz kraću pauzu tijekom rata. Prvo samo zbog ljubavi prema zrakoplovima počeo slagati njih u mjerilu 1:72 i 1:48 no s godinama je prevladala ljubav prema auto moto sportu te proteklih 20 i kusur godina radim makete i diorame automobila i motocikala u mjerilu 1:24. 1:12 i veliko mjerilo 1:12', prisjetio se autor maketa koje će sigurno privući veliku pozornost.

Prigodno za Uskrs, Azimut i Fotopoetika donose online promociju priče za djecu koju će voljeti i odrasli – 'Tajna gudovačke pisanice' (Mario Banović, ilustrator & Marijana Dragičević, tekst). Live stream može se pratiti na Facebook stranicama organizatora s početkom u 20 sati. Ova uskršnja bajka temelji se na stvarnom arheološkom nalazu, pisanici pronađenoj na arheološkom lokalitetu Gudovac – Gradina. Pisanica se datira u 15./16.stoljeće i trenutno je najstarija pisanica u Hrvatskoj. Pohranjena je u stalnom postavu Gradskog muzeja Bjelovar i dostupna za razgledavanje. Druga pisanica iste starosti pronađena je u Lavovu (Ukrajini) u Postolarskoj ulici u bunaru.