Preskočite na glavni sadržaj

Antisezona / Gdje su naša tijela / online+live

Projekt Antisezona / Gdje su naša tijela / online+live je nastao kao odgovor skupine plesnih umjetnika na mjere izolacije i karantene nastale pandemijom COVID 19. Za 11. travnja najavljena je premijerna izvedba 'Što je ono što treba nastati' Sonje Pregrad, jedne od naših najinovativnijih plesnih umjetnica s međunarodnom reputacijom.
vrijeme: 11.04.2020.
Izvedbu možete pratiti na twitch.tv/antisezona

 

Specifičnost je da programi nisu snimke postojećih programa, nego da umjetnici kreiraju nove programe koji se izvode uživo kroz razne on-line platforme, neke kao solo radove, neke kao zajedničke izvedbe, iako su izvođači svaki u svom izoliranom prostoru.

 

Namjera je da se ANTISEZONA odvija svake subote u 19 sati, a do sada su realizirana dva takva programa: 28. ožujka izvedba predstave Melone Pataphyisca NO - BODY renomiranog umjetničkog kolektiva Kik Melone, nastala na temelju postojeće predstave Melone Pataphyisca premijerno izvedene u MSU u svibnju 2019. 

 

Druga izvedba  4. travnja bila je razgovorni format na temu Gdje su naša tijela? u kome su umjetnice oslovile pitanja o tome na koji način se s izolacijom i obustavom tjelesnog –izvedbenog rade nose umjetnici i teoretičari izvedbe na međunarodnoj sceni raznih generacija.

 

ANTISEZONA se odvija se u suradnji s Muzejom suvremene umjetnosti u Zagrebu.

 

Vezana vijest...