Preskočite na glavni sadržaj

Marulićevi dani objavljuju javni poziv za polaznike online radionice dramskog pisanja

Četvrta radionica dramskog pisanja koju vodi Tomislav Zajec, u ponešto prilagođenom online obliku, održat će se u terminu od 21. travnja do 4. svibnja 2020. godine. Prijave se primaju do 17. travnja 2020.!
vrijeme: 21.04.2020.
prijava: 17.4.2020
url: https://www.hnk-split.hr/
Tomislav Zajec nagrađen je Grand Prixom na 29. Journées de Lyon des Auteurs de Theatre u Lyonu 2018. godine, peterostruki je dobitnik nagrade za novi dramski tekst Ministarstva kulture RH Marin Držić te dvostruki dobitnik nagrade Marul, a njegove su drame premijerno izvedene u desetak zemalja. Docent je na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu, na Odsjeku dramaturgije.

 

Na online radionici može sudjelovati do pet polaznika, bez obzira na godine, spol i mjesto prebivališta, a odabrat će ih voditelj radionice između prijavljenih kandidata. Sudjelovanje na radionici je besplatno, a u kontekstu solidarnosti s ekonomski najugroženijima među kojima su i brojni umjetnici, i voditelj je odlučio svoj ovogodišnji angažman pokloniti HNK Split.

 

Radionica je zamišljena u formi dvotjednih on-line konzultacija u individualnom dogovoru sa svakim polaznikom, kontinuirano dvotjedno praćenje rada na tekstu te naknadnu reviziju završenih drama.

 

Kandidati se prijavljuju elektronskom poštom na adrese drama@hnk-split.hr i tomislavzajec@outlook.com, s naznakom „Za dramsku radionicu“. Prijavi je potrebno priložiti kratki životopis i sinopsis za dramski tekst na kojem se želi raditi, ili jednu raspisanu dramsku scenu, po izboru samih polaznika.

 

Prijave se primaju do petka 17. travnja 2020., a popis odabranih polaznika bit će objavljen u ponedjeljak 20. travnja 2020., na mrežnim stranicama Kazališta.

 

Za eventualna pitanja zainteresirani polaznici mogu se javiti na gore navedne e-mail adrese.