Preskočite na glavni sadržaj

Gradska knjižnica 'Juraj Šižgorić' Šibenik online

U vremenu kada, u strahu od širenja koronavirusa, zbog vlastite sigurnosti i sigurnosti drugih ostajemo doma, Gradska knjižnica 'Juraj Šižgorić' Šibenik nastavlja se družiti sa svojim korisnicima preko društvenih mreža...
vrijeme: 09.04.2020.
url: http://faust.knjiznica-sibenik.hr/
Facebook 

Instagram

Kako bi riječi, stihovi, glazba i ilustracije šibenskih pisaca, književnika, glazbenika, knjižničara te drugih kulturnih djelatnika i umjetnika bile dostupnije što većem broju građana, na svome YouTube kanalu Knjižnica objavljuje snimljene sadržaje.


Knjižnica svakodnevno objavljuje preporuke s besplatnim javno dostupnim online sadržajima za sve dobne skupine.


Na Facebooku je pokrenuta rubrika „Ova je knjiga pronašla mene, a koja je pronašla vas?“, za koju ponedjeljkom i četvrtkom preporuke za knjige koje trenutno čitaju pišu poznati Šibenčani.

 

Digitalizirana građa


Novine i časopisi iz Zavičajne zbirke Sibenicensia


Digitalizacija starih šibenskih novina i časopisa učinila je jedan od najvažnijih izvora za poznavanje i proučavanje lokalne povijesti u prvoj polovici 20. st. dostupnim istraživačima, ali i svima onima koje zanima prošlost šibenskoga kraja.


Do danas su digitalizirane 33 novine i 8 časopisa, dostupno na: http://212.92.192.228/index.html

 

Virtualni muzej Fausta Vrančića


Muzej je prilog šibenske knjižnice boljem poznavanju djela tog glasovita polihistora, leksikografa i izumitelja, a "prošetati se" mogu svi, mali i veliki. Učenici osnovnih škola mogu se zabaviti uz kviz o Faustu i slagalicu Homo volans.


Dostupno na: http://faust.knjiznica-sibenik.hr/