Preskočite na glavni sadržaj

'Karantena početnica' u Splitu

Dizajnerska početnica je program kreativnih radionica za djecu i mlade pod vodstvom profesionalnih dizajnera iz različitih područja djelovanja.S obzirom da se zbog trenutnih okolnosti radionice neće održavati kao do sada, pokrenuta je online 'Karantena početnica'.
vrijeme: 08.04.2020.
url: http://www.facebook.com/dizajnerskapocetnicasplit/
 

Zadaci će se objavljivati početkom tjedna, a sudionici će slati svoje radove do nedjelje, te će isti biti objavljeni na facebook stranici (http://www.facebook.com/dizajnerskapocetnicasplit/), a kad se prikupi dovoljno radova i odabir na web stranicama Umjetničke akademije u Splitu.

 

Sudjelovati može tko želi (osnovnoškolci i srednjoškolci), radove šaljite na e-mail. Pa evo i prvog zadatka, prigodne tematike. Rok za slanje je nedjelja, 12. travnja u 12:00 na e-mail adresu: dizajnerskapocetnica@umas.hr.

 

Napravi set (min 3) piktograma (slikovnih znakova kao simbola pojmova ili riječi) koji vizualiziraju jednu od dvije situacije:

 

1. "Mjere smanjenja rizika od korona virusa". Primjerice: pranje ruku i dezinfekcija, nošenje maski, držanje razmaka kada čekamo red, itd.

 

2. "Simptome bolesti COVID19 uzrokovane korona virusom" Primjerice: kašalj, temperatura, grlobolja, itd.

 

Tehnika radova nije ograničena (crtež ili kolaž) sve dok je izvedena rukom (ne računalom).

 

Kako biste vi vizualizirali razne upute i preporuke ponašanja za vrijeme epidemije, te brojne dozvole i zabrane?

 

Piktogrami se nalaze u svakodnevnoj primjeni u našem okuženju kao primjerice na prometnim znakovima, informativnim pločama ili naljepnicama na javnim mjestima poput kolodvora, aerodroma, pošte, bolnice i dr.

 

Dizajnerska početnica