Preskočite na glavni sadržaj

DKE ‒ Ured MEDIA Hrvatske: u tijeku je četvrto izdanje nagradne igre #euFilmContest (Otkazano!)

Nagradna igra organizirana je u suradnji s Europskom komisijom kako bi se promovirala raznolikost europskog filma i TV serija među širom publikom. Pobjednici ovog kruga osvojit će odlazak na Međunarodni filmski festival u Cannesu, koji je odgođen do daljnjeg. Odabir i proglašenje pobjednika izvršit će se nakon što festival službeno potvrdi nove datume održavanja. Nagradna igra traje do 30. travnja 2020.!
vrijeme: 07.04.2020.
prijava: 30.4.2020
url: https://wealllovestories.eu/filmcontest

Cilj je ovog projekta promidžba europskog filma, osobito među mlađom publikom, kao i jačanje vidljivosti i prepoznatljivosti Potprograma MEDIA. Prilika je to ujedno za ljubitelje filma da posjete jedan od najvećih europskih filmskih festivala i steknu uvid iz prve ruke o europskoj filmskoj industriji.
 
Iako su u promidžbenom fokusu nagradne igre mlađi gledatelji (od 18 do 25 godina), u njoj mogu sudjelovati svi građani Europske unije i ostalih zemalja članica Programa Kreativna Europa (Island, Norveška, Albanija, Bosna i Hercegovina, Makedonija, Crna Gora, Srbija, Gruzija, Moldavija, Ukrajina, Tunis).
 
Pobjednici u nagradnoj igri osvajaju odlazak na Međunarodni filmski festival u Cannesu, koji uključuje povratnu kartu i dva noćenja u Cannesu, sudjelovanje u aktivnostima s profesionalcima iz filmske industrije, ulaznice za dvije projekcije izabranih filmova iz programa Directors' Fortnight i The International Critics' Week te akreditaciju koja omogućuje pristup određenim festivalskim lokacijama.
 
Podsjećamo, zbog posljedica širenja virusa COVID-19 ovogodišnje izdanje Međunarodnog filmskog festivala u Cannesu neće se održati od 12. do 23. svibnja 2020. Trenutno se razmatra pomicanje festivala na kasniji datum, ovisno o novim okolnostima razvoja epidemije.
 
Sukladno tomu, odabir i proglašenje pobjednika izvršit će se nakon što festival službeno potvrdi nove datume održavanja.
 
Natjecatelji moraju odgovoriti na 20 pitanja na temu europskog filma na službenoj stranici projekta.
 
Pravila nagradne igre nalaze se na ovoj poveznici.

Nagradna igra traje do 30. travnja 2020.
 
*Vijest je preuzeta sa službene stranice DKE-Ured MEDIA Hrvatske.
 
Izvor: HAVC