Preskočite na glavni sadržaj

Dnevni virtualni MIGK

Muzeji i galerije Konavala predstavljaju digitalne sadržaje svojih muzejskih jedinica.
vrijeme: 06.04.2020.
url: https://www.migk.hr/
 
Muzeji i galerije Konavala pozivaju zainteresirane da se virtualno prošeću zaštićenim krajolikom rijeke Ljute i saznaju više o njenoj flori i fauni te kompleksu mlinica i stupa koji je bio „industrijska zona“ Dubrovačke Republike.

Pozivaju i na šetnju Kućom Bukovac uz pomoć audiovodiča koji donosi mnoge informacije o jednom od najznačajnijih hrvatskih slikara Vlahi Bukovcu, osnivaču zagrebačke šarene škole, jednom od inicijatora izgradnje Umjetničkog paviljona i organizatoru prve prave umjetničke izložbe u palači Akademije 1893. godine, koji je likovnu naobrazbu stekao u Parizu kod poznatog Alexandera Cabanela.

Dostupan je i audiovodič Odjela za arheologiju i spomeničku baštinu Konavala putem kojega je moguće virtualno prošetati kroz povijest Konavala i poslušati što se na ovom području događalo od prapovijesti do danas, a putem audiovodiča Zavičajnog muzeja Konavala možete poslušati i pročitati priče o konavoskoj baštini.
Pozivaju i da pratite Facbook stranicu Muzeja te blog "Samonikle priče iz Konavala" u kojem će donositi tekstove o samoniklim jestivim biljkama i načinima njihove pripreme, blagodatima tradicijskih sredstava za pranje i čišćenje te ljekovitim travama.

Zavičajni muzej Konavala: http://zmk.vodic.hr/
Kuća Bukovac: http://kuca-bukovac.vodic.hr/
Mauzolej Račić: http://mauzolej-racic.vodic.hr/
Odjel za arheologiju i spomeničku baštinu: http://arheokonavle.vodic.hr
Rijeka Ljuta: http://ljuta.vodic.hr/
(Lozinka za pristupanje objavljuje se na web stranici https://www.migk.hr/).
Nove tekstove možete čitati na blogu: https://blog.migk.hr/