Preskočite na glavni sadržaj

The CEI Fellowship for Writers in Residence for the Year 2020 - poziv

Otvoren je natječaj za mlade pisce država članica Srednjoeuropske inicijative - The CEI Fellowship for Writers in Residence for the Year 2020. Poziv za prijavu na natječaj otvoren je do 30. travnja 2020.!
prijava: 30.04.2020
url: https://www.cei.int/
Ovaj natječaj raspisala je Srednjoeuropska inicijativa (SEI, eng. CEI) u suradnji sa Društvom slovenskih pisaca u sklopu Književnog festivala Vilenica. Cilj natječaja je poticanje prekogranične suradnje i promocija u području književnosti za mlade pisce iz država članica SEI-a.

Srednjoeuropska inicijativa (SEI) je regionalni forum za suradnju u srednjoj i istočnoj Europi. RH aktivno sudjeluje u radu ove inicijative a Služba za regionalnu suradnju MVEP-a prati i koordinira rad. Osnovana je 1989. godine u Budimpešti, a danas broji 17 država članica. Države članice SEI-a su: Albanija, Bjelorusija, Bosna i Hercegovina, Bugarska, Crna Gora, Češka, Hrvatska (od 1992.g.), Italija, Mađarska, Makedonija, Moldova, Poljska, Rumunjska, Slovačka, Slovenija, Srbija i Ukrajina. Strateški ciljevi SEI-a su: podrška državama članicama na putu u EU integracije; usklađivanje članica s EU standardima; implementacija malih i srednjih projekata. Suradnja u okviru SEI-a se odvija kroz tri dimenzije – međuvladinu, međuparlamentarnu i gospodarsku. Država predsjedateljica određuje prioritete svog predsjedanja te organizira aktivnosti s ciljem njihovog uspješnog promicanja. Godine 2019. godine SEI-em je predsjedala Italija, a 2020. predsjedateljica je Crna Gora. RH predsjedala je Inicijativom 2018. godine.

Propozicije natječaja i prijavnicu možete pronaći OVDJE!