Preskočite na glavni sadržaj

Prvi internet regionalni festival za djecu – PIR FEST

Gradsko pozorište Podgorica predstavlja prvi internet regionalni festival za djecu – PIR FEST, koji će se održati od 8. do 16. travnja. Tijekom trajanja festivala, najmlađa publika će imati priliku na YouTube kanalu Gradskog pozorišta, s početkom u 17 sati, pogledati predstave 9 regionalnih kazališta.
vrijeme: 08.04.2020. 17 h
url: https://pgpozoriste.me/
 

Gradsko pozorište iz Podgorice iniciralo je, a većina pozorišta za djecu iz regije prihvatilo, novu akciju koja omogućava djeci u vrijeme izolacije da prate kazališne predstave. Festival je natjecateljskog karaktera, predstave će biti vrednovane glasovima publikw , takozvanim lajkovima. Gradsko pozorište sudjeljue sa„ Čarobnjakom iz Oza“, pozorište „ Boško Buha“ iz Beograda s „ Malom sirenom“ , Gradsko kazalište lutaka iz Rijeke s „ Avanturama maloga JUJU“, Pozorište mladih iz Novog Sada prikazat će „ Lepoticu i zver“ , Pozorište mladih iz Sarajeva „ Kekec“, Dečje pozorište Subotica „ Par cipela“, Malo pozorište „ Duško Radović“ iz Beograda „ Strašne priče braće Grim“, Pozorište „ Pinokio“ „ Knjiga o džungli", a Crna Gora ima još jednog predstavnika, Festival pozorišta za djecu iz Kotora s projektom „ Njegoš za djecu: Kako rastu veliki ljudi“.

 

Respektabilni naslovi relevatnih regionalnih kazališta čine ovaj festival jednim od najznačajnijih kulturoloških poduhvata u ovom dijelu Europe kada je u pitanju teatarsko stvaralaštvo za mlade u vremenu zatvorenih kazališnih zgrada. Pilot projekt  festivala  već je generirao nova promišljanja i mogućnosti dalje nadgradnje ovakve prezentacije predstava i suradnje profesionalnih dječjih kazališta.


Program Festivala