Preskočite na glavni sadržaj

'Stoše od Foše iliti Kate Kapuralica' na YouTube kanalu HNK Zadar

Deset godina prošlo je od premijere zadarske uspješnice 'Stoše od Foše iliti Kate Kapuralica' u režiji Dražena Ferenčine, koju je na zadarski prilagodio Živko Nižić prema izvorniku koji je na dubrovačkom 1800. godine napisao Vlaho Stulli.  U petak, 3. travnja, u 20 sati, na Youtube kanalu HNK Zadar ne propustite pogledati najizvođeniju predstavu HNK Zadar.
vrijeme: 03.04.2020. 20 h
url: https://www.hnk-zadar.hr/hr
Predstava se uvijek igrala pred prepunim gledalištem te je izazvala sjajne reakcije publike, kazališne kritike i medija, a publika se vraćala ponovo pogledati predstavu.

 

U predstavi igraju: Jasna Ančić, Mirko Šatalić, Žana Bumber, Paola Slavica, Silvio Mumelaš, Anđela Ćurković Petković, Mimi Zadarski, Vinko Radovčić, Valter Šarović i Venci Jurin.

 

Kapitalno je djelo hrvatske dramske baštine napisano 1800. godine koje je gotovo palo u zaborav dok 1966. godine nije bilo ponovo otkriveno kada ga je na scenu postavio legendarni Marko Fotez. Predstava je 1985. godine premijerno izvedena u Hrvatskom narodnom kazalištu Zadar u režiji Ivice Kunčevića ( koprodukcija Narodnog kazališta Zadar i HNK Zagreb)povodom 40. obljetnice djelovanja Narodnog kazališta Zadar i 125. obljetnice Hrvatskog narodnog kazališta Zagreb.

 

Više o predstavi...