Preskočite na glavni sadržaj

Virtualna izložba u Muzeju grada Rovinja

Iako je Muzej Grada Rovinja-Rovigno zbog aktualne situacije s koronavirusom zatvoren, i ove godine, na inicijativu Grada Rovinja, prigodnom će izložbom obilježiti 76. obljetnicu osnutka Talijanskog bataljuna „Pino Budicin“.
vrijeme: 04.04.2020.
url: http://www.muzej-rovinj.hr/

4. travnja, upravo na godišnjicu formiranja Bataljuna, pratite virtualno otvaranje izložbe “Mancano all'appello - Nijema prozivka” na Facebook stranici Muzeja grada Rovinja, s početkom u 11 sati, a zatim  virtualnu izložbu pogledajte na mrežnim stranicama Muzeja (www. muzejrovinj.hr).'

''Ove smo godine, u suradnji s Vizualiom, na prvom katu Muzeja planirali postaviti izložbu „Mancano all'appello / Nijema prozivka“.
Izložba se trebala sastojati od dva dijela: uvoda i 360° mapping projekcije koja bi se sastojala od tri veće cjeline - prikaza lokacija, imena, prezimena i fotografija poginulih i nestalih članova Talijanskog bataljuna „Pino Budicin“, te detaljnih prikaza dviju lokacija pogibije (područje oko sela Gojak i Sv. Petra u okolici Ogulina). 
Ranija nam je ideja omogućila da se bez većih poteškoća prilagodimo novonastaloj situaciji te pripremimo i prikažemo virtualnu izložbu.'' /MGR