Preskočite na glavni sadržaj

Međunarodni festival filmova za djecu KIKI odgođen za jesen

Deveto izdanje međunarodnog festivala filmova za djecu KIKI, koje se u travnju trebalo održati u Zaboku i Krapini, zbog epidemije koronavirusa održat će se od 5. do 9. listopada, najavljuju organizatori.
vrijeme: 05.10.2020.
url: http://kiki.taborfilmfestival.com/

"Kao i svi festivali i događanja, i dječji festival KIKI morao je 'u karantenu', te su novi planirani datumi premješteni za listopad 2020. godine", ističu organizatori.


No, s obzirom na to da se osim petodnevnih filmskih projekcija festival sastoji i od različitih predfestivalskih aktivnosti za djecu i mlade, dio programa ipak se uspio održati u veljači.


Riječ je o radionici "Kako gledati film" pod vodstvom filmske kritičarke Višnje Vukašinović, održanoj u organizaciji Društva Naša djeca Zabok i udruge Gokul. Polaznici radionice učili su na koji način raspoznavati filmska izražajna sredstva te kako argumentirano osmisliti filmsku kritiku. Fotografije radionice i dojmove polaznika može se pogledati na stranici festivala.


Ostale predfestivalske filmske radionice, napominju organizatori, održat će se čim okolnosti to dopuste. Ove su godine pripremljene radionice "Ne(Moć) slike" pod vodstvom Tomislava Šobana i radionicu animacije u suradnji sa Školom animiranog filma iz Čakovca koju će voditi Jasminka Bijelić Ljubić.


Sve obavijesti vezane uz 9. KIKI mogu se pratiti na Facebooku i web stranici festivala. (Hina)