Preskočite na glavni sadržaj

Besplatni online filmovi Hrvatskog filmskog saveza

Hrvatski filmski savez pokrenuo je online videoteku s filmovima nastalima u njihovoj produkciji - zasad ih se besplatno može pogledati sedamnaest, no popis će se nadopunjavati.
vrijeme: 30.03.2020.
url: https://videoteka.hfs.hr/
 

Iz kina Tuškanac izvijestili su da zgrada kina ima nekih oštećenja, na prvi pogled ona ne djeluju veća, no ipak treba sačekati da stručnu procjenu daju statičari.

 

Do boljih vremena i povratka u kino dvoranu na Tuškancu publika će moći online pratiti ponudu filmova iz starije i novije povijesti hrvatske kinematografije.

 

Zasad su za gledanje dostupni dobitnik Zlatne arene, film Damira Čučića "Pismo ćaći" te kompletna "mediteranska trilogija" Borisa Poljaka ("Splitski akvarel", "Autofocus", "Oni samo dolaze i odlaze").

 

Tu su i filmovi Zdravka Mustaća ("Martinac", "Noćas", "Blizine"), eksperimentalni uratci Ivana Faktora, dokumentarci Nevena Hitreca ("Ovrha", "Riba ribi grize rep").

 

Videoteka donosi i dokumentarne filmove "Dom" Zdenka Jurilja, "Liga džentlmena" Silvija Mirošničenka, kratki igrani film Josipa Lukića - "Minjojna njanjonja".

 

Još jedno kino smješteno u centru Grada, Kinoteka, izvijestilo je da su njihova dvorana i pripadajuća zgrada dobile potvrdu stručnjaka da je nakon potresa uporabljiva i bez ograničenja, a sa svojim posjetiteljima komuniciraju putem društvenih mreža. (Hina)