Preskočite na glavni sadržaj

'Moje drago serce' - produžen rok za prijave na književni natječaj

Mjere sprečavanja širenja zaraze koronavirusom, unijele su promjene i u Međunarodni književni natječaj za kratku ljubavnu priču 'Moje drago serce', pa je, tako, do 30. travnja produžen rok za prijavu na natječaj. 
prijava: 31.04.2020
mjesto: Ozalj; Gradska knjižnica i čitaonica Ivana Belostenca Ozalj, Kolodvorska 1/A
url: http://www.gkc-ivanabelostenca.hr
 

„Dakle ostanite doma i pišite priče“, poručuju organizatori autorima koje mole da im svoje ljubavne priče vezane uz Ozalj pošalju na e-mail adresu knjiznicaozalj@gmail.com.

 

U jednoj datoteci pošaljite priču pod zaporkom, a u drugoj rješenje zaporke, tj. podatke o autoru, poručuju Gradska knjižnica i čitaonica Ivana Belostenca i Ogranak Matice hrvatske u Ozlju, koji po sedmi put dodjeljuju nagradu “Stjepko Težak” za najbolju kratku ljubavnu priču potaknutu pismom grofa Petra Zrinskog, koje je noć uoči smaknuća u Bečkom Novom Mjestu, uputio voljenoj supruzi Katarini.

 

Nagradu dodjeljuju pod pokroviteljstvom Grada Ozlja, Ministarstva kulture i Karlovačke županije.

 

Nagrada za najbolje kratke ljubavne priče nosi ime „Stjepko Težak” u spomen na znamenitog hrvatskog jezikoslovca rođenog u Ozlju.

 

Dodjeljuju se tri novčane nagrade: 5.000 kuna za prvu, 3.000 kuna za drugu i 1.500 kuna za treću nagradu.

 

Još sedam priča bit će posebno pohvaljeno i nagrađeno prigodnim darovima. Termini proglašenja najuspješnijih autora i dodjele nagrade "Stjepko Težak" bit će objavljeni naknadno.

 

Pristigle priče vrednovat će stručno povjerenstvo u kojemu su književnica Julijana Matanović, profesorica Dubravka Težak sa Učiteljskog fakulteta u Zagrebu, te književnik i gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović. (Hina)