Preskočite na glavni sadržaj

Krenuo foto-natječaj 'Volim svoju županiju'

Hrvatska zajednica županija (HZŽ) poziva sve kreativce da se prijave na 5. foto-natječaj "Volim svoju županiju" i do sredine travnja pošalju fotografije sa zanimljivim detaljima - ljudi, životinja, znamenitosti, u kombinaciji s prirodnim ljepotama i baštinom svojih županija.
vrijeme: 27.03.2020.
prijava: 15.04.2020
url: https://www.volimzup.hr/

Natječaj, na kojemu mogu sudjelovati fotografski amateri i profesionalci, hrvatski državljani, otvoren je do 15. travnja.

Svaki autor može poslati najviše tri fotografije koje predaje isključivo online i u digitalnom obliku putem aplikacije Volim svoju županiju na adresi https://www.volimzup.hr/.

Na natječaju ne mogu sudjelovati osobe koje su na četiri prethodna natječaja osvojili jednu od nagrada za prvo mjesto.

Prijavljene fotografije natjecat će se u dvije kategorije – Najbolja fotografija prema mišljenju stručnog žirija i Fotografije s najvećim brojem skupljenih lajkova. Fotografijama se lajkovi mogu dodijeliti unutar aplikacije Volim svoju županiju prijavom na Facebook račun. Fotografija koja na zadnji dan natječaja prikupi najveći broj lajkova osvaja prvu nagradu u toj kategoriji.

Za kategoriju Fotografije s najvećim brojem lajkova dodijelit će se jedna prva nagrada, a u kategoriji Najbolje fotografije prema mišljenju žirija dodijelit će se nagrade za prva tri mjesta. Osim navedenih, bit će nagrađena po jedna fotografija iz svake županije prema mišljenju stručnog žirija. Nagrade će osigurati Hrvatska zajednica županija.

Nagrađene fotografije bit će objavljene na službenoj internetskoj stranici HZŽ, kao i na Facebook stranici te Instagram profilu Zajednice.

Stručni ocjenjivački sud ima četiri člana, a predsjednica mu je Mare Milin, profesionalna fotografkinja.

Projekt "Volim svoju županiju" započeo je 2016. kako bi se građane potaknulo da promiču vlastite županije, izazvao je veliko zanimanje o čemu govori i podatak da je samo prošle godine na natječaj prijavljeno više od 3600 fotografija iz svih hrvatskih županija. (Hina)