Preskočite na glavni sadržaj

Webinar 'Digitalno povezivanje kultura i audiovizualnih sadržaja' u organizaciji DKE - Ureda MEDIA Hrvatske

U organizaciji DKE ‒ Ureda MEDIA Hrvatske održat će se webinar koji se odnosi na poziv Digitalno povezivanje kultura i audiovizualnih sadržaja. Događanje će se odvijati 14. travnja, s početkom u 10,30 sati.
vrijeme: 14.04.2020. 10,30 h
prijava: 13.04.2020
url: http://mediadesk.hr/hr
Međusektorski potprogram Kreativne Europe objavio je novi poziv za potporu digitalnom povezivanju kulture i audiovizualnih sadržaja (EACEA/28/2019), koji je namijenjen projektima na prijelazu između kulturnog i kreativnog sektora (uključujući audiovizualne industrije) s naglaskom na inovativnim tehnologijama.
 
Europska komisija predložila je da se unutar Međusektorskog potprograma Kreativne Europe za 2020. godinu uspostave kreativno-inovativni laboratoriji(creative innovative labs). Cilj je ove mjere omogućivanje potpore pilot-projektima koji potencijal međusektorske suradnje istražuju upravo u kontekstu kreativno-inovativnih laboratorija.
 
Riječ je, dakle, o projektima kojima se povezuju različiti kulturni i kreativni sektori, uključujući audiovizualni, uz uporabu inovativnih tehnologija, pod kojima se podrazumijeva virtualna stvarnost. Projekti su to kojima se potiče primjena novih, originalnih i osebujnih oblika međusektorske suradnje i alata za lakši pristup, distribuciju, promidžbu i/ili unovčenje kulturnih sadržaja i kreativnosti, kao i kulturne baštine.
 
Sudionici webinara moći će steći detaljniji uvid u smjernice poziva, bit će upućeni u pravi trenutak za pripremu i prijavu vlastitog projekta na temelju poziva Potprograma MEDIA te će im biti pružena pojašnjenja u pogledu bitnih aspekata ispunjavanja prijavnica, uz isticanje najvažnijih segmenata primjera dobre prakse.
 
Radi što bolje pripreme za webinar važno je imati uvid u smjernice poziva:
Digitalno povezivanje kultura i audiovizualnih sadržaja
 
Kako bismo svima vama koji ste zainteresirani za prijavu na temelju ovog poziva na vrijeme proslijedili upute za pristup webinaru, pozivamo vas da nam, najkasnije do 13. travnja o. g., pošaljete svoje kontakte, uključujući adresu e-pošte, na: martina.petrovic@mediadesk.hr.
 
Izvor: DKE – Ured MEDIA Hrvatske